Jewish Holidays Kalender

Jewish Holidays Kalender

Judiska helgdagar och festivaler Den judiska kalendern

Flera år tillbaka brukade jag vara i en synagoge, och att jag hörde en kille fråga en annan, ‘När är Channukah 2013?’ En annan kille glömde smärt och svarade: ‘Samma som alltid: Kislevets 25: e.’ En avgörande punkt är gjord av denna roliga åsikt: Jødisk helgdag ‘datum ändras inte från år till år. Det judiska året är egentligen inte samma spänning som ett solår på den gregorianska kalendern som används av de flesta västvärldens skift, även om helgdagar observeras runt en enda dag i den judiska kalendern årligen.

I gamla tider brukade de nya månaderna upptäckas av observation. Folk skulle meddela Sanhedrin när de tittade på nymånen. När sanhedrin hörde vittnesmål från två oberoende, pålitliga ögonvittnen så hände den nya månen på ett datum som är specifikt, de ‘förklarar rosh chodesh (först) och skickar ut budbärare för att berätta för folket när månaden började.

Månaderna på denna typ av kalender ‘drift’ i förhållande till solåret. Månaden som är avsedd att hända under våren, händer 11 dagar tidigare varje år som händer på sommaren, hösten, vintermånaderna, varefter våren igen. En ytterligare Viktminskning Tabletter månad tillsattes ibland: en andra månad för att kompensera för denna drift. Månaden skulle inträffa 11 dagar tidigare i flera år och skulle hoppa framåt 30 eller 29 dagar.

Årsnumret symboliserar hur många år sedan utvecklingen, som beräknad genom att man och kvinnorna åldras tillbaka till utvecklingsperioden. Ändå är det viktigt att vara medveten om det här datumet inte alltid utformat för att innebära ett vetenskapligt faktum. Till exempel kan många ortodoxa november 2015 judiska kalender lätt erkänna de sju ‘dagarna’ av skapelsen, men det är inte alltid 24-timmarsdagar (verkligen en 24-timmarsdag kan vara meningslös före solens utveckling till den fjärde ‘dagen’).

Under det fjärde århundradet skapade Hillel II en viss kalender baserad på astronomiska och matematiska beräkningar. Den här kalendern, som fortfarande används, standardiserade införandet av månader och månaderna under en 19-årig cykel, så solåren justeras med månskalendern. Det nya året som startade måndagen den 25 september 1995 (jewish år 5756) var det 18: e året. 5758 (börjar 2 oktober 1997) kommer att vara en annan cykel s första år.

Dessutom bör Yom Kippur inte falla bredvid någon sabbat, för att organisera den snabba med hjälp av sabbaten, eftersom det kan orsaka problem, och Hoshanah Rabba borde inte falla på lördag Gå Ner ett Kilo I Veckan eftersom det ingriper tillsammans med helgdagens helgdagar. dag subtraherade i Kislev månad från föregående år för att förhindra att dessa saker uppstår eller läggs till i månaden.

Men det judiska nyåret är i Tishri, den sjunde månaden, när årtalet är upptaget, vilket är. Det här begreppet tydliga utgångspunkter för ett år är inte så känt som det kan visas först. Det amerikanska ‘nyttåret’ börjar i januari, väljare id-kort men det nya ‘skolåret’ börjar i september och många företag har ‘skatteår’ som börjar vid olika tider av hela året. På samma sätt har den judiska kalendern olika utgångspunkter för olika mål.

Spaniet i Heshvan och Kislev upptäcks av komplicerade beräkningar, inklusive tiden för fullmånens mån av Tishri i år samt veckodagen som Tishri skulle hända under nästa år. Jag kommer inte att låtsas att förstå den inblandade matematiken, och jag försöker inte särskilt för att försöka hitta det. Du kan hitta massor av dataprogram som är lättillgängliga som kan räkna ut den judiska kalendern för över ett årtusende i framtiden.

Observera att hur många dagar mellan Tishri och Nissan är konsekvent exakt samma. På grund av detta är tiden från den första viktiga semestern (påsken Går Man Ner I Vikt till den senaste viktiga semestern i Nissan) (Sukkot) konsekvent exakt densamma.