Jibarra öppnar i Downtown Raleigh den här veckan

Jibarra öppnar i Downtown Raleigh den här veckan

Jibarra är en fantastisk mexikansk restaurang som ägs av samma familj som driver många El Rodeo restauranger runt området. Det är inte din snabbstopp Mexikanska, men Gå Ner I Vikt På En Vecka har en mer exklusiv meny. Det kan parallellt med Dos Taquitos Centro, liknande meny och prissättning för lunch och middag.

Jibarra var bara öppen för middag medan den befann sig i North Raleigh, men när jag pratade med ägaren Joel Ibarra fader Jos på fredagen uppgav han att de kände sig som om de skulle ha mer av en lunchmassa på den nya platsen och har bestämt sig för att servera mat både under dagen och på natten. Ta en titt på menyn, maten ser mycket rimlig ut i priset.

Inredningen i den nya restaurangen är uppbyggd med en liknande planlösning som sportbaren som var i platsen tidigare med baren i mitten och borden som omger (och lyckligtvis utan tv-apparater och Coors Light-banderoller som hänger från de historiska träbalkarna) . Nya hängande ljus har lagts till och väggarna har målats (med det som ser ut som en blå himmel och moln). Lite mer av en mysig känsla än den tidigare hyresgästen och en liknande känsla för North Raleigh-platsen. Inredningen är inte fint att de lämnar det för maten.

Jibarra hoppas kunna öppna antingen tisdag eller onsdag (jan 6/7) efter en del förseningar under de sista månaderna 2008. De kommer inte att ha sin spritlicens när de öppnas, men borde ha det kort tid efter.

Detta gör att två av de potentiella 4 utrymmena i depotet fylls. De sista två är för närvarande inrättade för barer och / eller restauranger, men jag hoppas fortfarande på någon detaljhandel vi ser vad som blir av dessa utrymmen. Förhoppningsvis kommer Jibarra att vara en katalysator för positiv energi till skillnad från tidigare misslyckanden.

Depotet är tomt under dagen, liksom det mesta av lagerdistriktet. Men med tillägget av Pit (som började servera lunch för över ett år sedan och packas dagligen) och nu Jibarra, kommer saker förhoppningsvis att vända sig till ett av stadsdelarna i centrala Raleigh med stor potential.

Vi åkte till Jibarra igår kväll (1/24) för en tidig middag. Bottom line är det var extremt bra, och kanske bättre, men lite annorlunda än när de var i N. Raleigh. Sammanfattningsvis har menyn mer av en liten platta fokus än tidigare med lägre priser för att matcha.

De tog ut en amus som såg ut som ett skott varm choklad med vispgrädde på toppen. Det var faktiskt en vitbönspuré med en chili som bönblandning underifrån. IMO, det var precis vad en underhållning skulle vara nyckfull.

Vi beställde några guac och queso fundido, två gå till rätter från den gamla platsen. Bothh var lika minns som det är utmärkt. Guac var mycket färskt provsmakning och ren. Queso fundido hade tre topping på separata delar av osten, poblano paprika, någon form av fläsk och svamp. Tasty, precis som jag kommer ihåg.

Nästa beställde vi ytterligare tre aptitretare: Carnitas, Cochinia Pibil och Lax Cebiche. Carnitas var den enda maträtten som jag trodde var dåligt avrättad, som det var baby tillbaka revbenen kokta confit stil. Jag trodde bara att en annan skära av fläsk skulle ha gett mer kött, men det var verkligen en käft. Cochinita Pibil är en av mina favoriträtter i mexikansk mat. Det liknar Carolina BBQ och serveras med en habanero sås och syltade röda lökar. Mycket välsmakande faktiskt. Laks cebiche var rökt lax serveras i en runda på ett lager avokado med lite lök. Återigen, mycket välsmakande.

Vi beställde två förrätter för bordet att dela: Carne Asada tacos och biff cheek tacos. De kom ut som förberedda tacos, men skålen med tortillor på sidan. Carne asada hade en blandad potatisblandning Viktminskning Tabletter blandad. Jag trodde att köttet var gott, men potatiserna innebar att köttet var krispigt vilket är vad jag förväntar mig av carne asada. Jag skulle inte beställa denna maträtt igen, men jag inser att det kan inkluderas för att tjäna som en maträtt för en un äventyrlig middag. Biffskinnet var braised och serveras på toppen av lite phyllo med lite hackad lök och lite cilantro på sidan. Kinden var utmärkt och bland de bästa på natten.

Till dessert tog vi rekommendation av servitören och vi var väl serveras. Det var en smörkrämbrödsmjölk med mjukt sötmosmarmelad och en rustik chokladklyfta kanelglass (från deras hemsida). Detta var en underbar maträtt. Det var snyggt och klibbigt, med ett mycket fint samspel mellan smakerna.

När det gäller drycker hade min fru en mango chipotle margarita. Detta var väldigt trevligt med fruktsmaken framför Gå Ner I Vikt Snabbt och en fin stigande spiciness på sen smak. Totalt sett bra, inte för sött.

Tjänsten var mycket välkomnande. Personalen tackade oss för att komma flera gånger. Vår servitör var lite skakig ibland, troligen på grund av oerfarenhet och möjligen nerver, men det var lätt förbises baserat på hans uppriktiga ansträngning. Med en sådan ny öppning skulle jag vara benägen att förlåta sub standard service och tjänsten på Jibarra var över förväntningarna.

Vi kom ut för $ 99.90 före tips. Vi kände att det var ett utmärkt värde för en kväll ute med våra två barn. Detta står i kontrast till Zely och Ritz där vi hade mycket mindre mat för $ 125. Vi är glada att ha en annan anledning att gå downtown. Jag hoppas att Jibarra gör det bra på sin nya plats.