Jimmie Hale Mission närmar sig 75 e året som serverar Birmingham

Jimmie Hale Mission närmar sig 75: e året som serverar Birmingham

På semesteren förbereder Jimmie Hale Mission ganska många fest.

Förra året såg den kristna baserade idealen några 900 pund sötpotatis och gröna bönor nådde sina köksdiskar. Personal prepped nästan 50 hela kalkoner, åtföljd av 225 pund av tranbärsås och 15 gallons sås.

‘När folk först kommer in, kan du inte verkligen prata med dem om deras framtid, säger Tony Cooper, verkställande direktör för Jimmie Hale Mission Ministries.’ Deras tankar kan inte gå dit, de måste tänka på var deras nästa måltid kommer från. Men när de går in på våra lokaler, möts detta behov omedelbart. Vi förstår hur viktigt det är att en måltid kan leda till ett förändrat liv. ‘

Dessa måltider har serverats i Birmingham sedan 1944, då Jimmie och Jessie Hale grundade ett litet butikskapel för att tjäna de hungriga och erbjuda både fysiskt och andligt skydd. Jimmie Hale fortsätter att fungera som ett kristet departement, men det kräver inte att människor ska vara religiösa för att få stöd.

‘Vår fortsatta filosofi är att vi får människor tillbaka till Gud, tillbaka till livet och tillbaka till jobbet,’ säger Cooper.

När uppdraget närmar sig 75-årsjubileet Viktminskning Tabletter har det växt från det ursprungliga kapellet till tre separata bostadsområden.

The Shepura Men’s Center, uppdragets äldsta bostadshus, rymmer 160 sängar, en klädkåpa, kapell och ett inlärningscenter. Shepura serverar också mer än 300 måltider per dag.

Royal Pines, en 16 vecka bosatt missbruk återvinningscenter, ligger i Blount County.

En tredje anläggning, Jessie s Place, tjänar vad Cooper kallar ‘snabbast växande hemlösa befolkningen’: ensamstående kvinnor med barn.

‘Folk kan ha missuppfattningar om vem vi tjänar. Hur ser en hemlös person ut?’ Cooper säger. ‘Den hemlösa bilden har förändrats. Vi ser lokala människor, yngre människor, militära veteraner, barn.’

Facilitetspersonalen lär allt från grundläggande läskunnighet till arbetskraftsfärdigheter i Jimmie Hales lärocentra, vilket har hjälpt mer än 1300 män och kvinnor att hitta jobb under det senaste decenniet.

‘Vi alla behöver hjälp och erbjuder en del riktning’, säger Cooper. ‘Vi vill arbeta tillsammans med dessa människor.’

Cooper är inte avskräckt från några av de utmaningar som följer med att ge mat, skydd, andlig vägledning och självförsörjning till den som går över Jimmie Hale s tröskel.

En 24/7, året runt företag, arbetar uppdraget i rött under majoriteten av året, men har kontinuerligt uppstått av generöst samhällsstöd vid årets slut.

Jimmie Hale genererar cirka 60 procent av sin årliga inkomst från semester att ge ensam.

‘Vi Gå Ner I Vikt Snabbt Piller har lärt oss av erfarenheter, på grund Viktminskning Tabletter av semestern, påminner folk vad de är tacksamma för, säger Cooper. ‘Människor är mer känsliga för de mindre lyckosamma. Julen handlar om att ge, börja med Guds gåva till oss.’

När frivilliga skift fyller sig i början av oktober, säger Cooper att uppdragets största behov under julperioden är ekonomiskt.

Din dollar kan gå mot en av de 115 pajerna uppe i matsalen; $ 1,95 kan sponsra en hel måltid, medan $ 20 ger en natt av skydd och tre måltider. Donationer går också mot reklamkampanjer som radioannonser för att få ordet ut om deras uppdragsbehov.

‘För varje $ 1 jag spenderar på reklam kan jag generera nära $ 4,’ säger Cooper. ‘Jag’ tar dina pengar och investerar det. Vi arbetar hårt för att vara goda förvaltare av vad Gud har välsignat oss med. ‘

För dem som väljer att donera denna högsäsong uppmuntrar Cooper dem att läsa mer om Jimmie Hale eller någon särskild välgörenhet som de donerar till för att hålla sig informerade om det arbete de stöder.

‘Du har tillfredsställelse att veta att du har blivit en välsignelse för någon och hjälpt dem att återkräva sitt liv,’ säger Cooper. ‘Du hjälper oss inte bara till semestern, du hjälper oss hela året.’