Jimmy Rankin föra jul show till Glasgow Square

Jimmy Rankin föra jul show till Glasgow Square

Han är redo att gå tillbaka Gå Ner I Vikt På En Vecka igen och kommer att vara på Glasgow Square-scenen den 16 december.

Han är redo att gå tillbaka igen och kommer att vara på Glasgow Square-scenen den 16 december.

Jimmy Rankin har sagt The Christmas Song var sången som ett barn som han älskade mest och anledningen till att hans enda julalbum, Tinsel Town släpptes 2012, tog så lång tid och är bara det enda albumet.

‘Jag undvikte det för hela min karriär av flera orsaker, säger Rankin. Jag ville alltid ha med på min rekord några av mitt eget material, speciellt för en julpost. Gick hans intresse för att göra albumet var en julklapp som han gjorde i Toronto med kanadensiska artister som Barenaked Ladies, Great Big Sea och Chantal Kreviazuk 2011.

bad mig att sjunga en jul sång, så jag fick ett arrangemang tillsammans för en sång och gjorde Gå Ner ett Kilo I Veckan det och det var mycket roligt, förklarade Rankin. gick hem efter det och bestämde mig för att jag skulle göra en julpost. Jag började skriva för det och det var nästan skrämmande. sade att en av utmaningarna var att lägga sitt ursprungliga material upp mot julstandarder som White Christmas, Rockin Around the Christmas Tree, och ha dig själv en god liten jul.

skrev fyra jullåtar och jag blev positivt överraskad över hur bra de kom ut, så jag inkluderade dem på skivan, tillade han. Faktum, jag betecknade posten efter en av originalet, Tinsel Town. Det var början för mig. Det var bara en annan utmaning Gå Ner I Vikt Snabbt att gå ut och spela den typen musik och visa för människor. Det var en succé, så här är jag tillbaka igen. showen är inte helt semestermusik.

Efter att ha släppt sitt 2014-album Back Road Paradise kommer Mabou, Cape Bretons födda och uppvuxna musiker att spela några av hans nya låtar, semesterns musik och några fanfavoriter.