Jo Marney försvarar Ukip-ledaren Henry Bolton efter att ha dumpats över rasen

Jo Marney försvarar Ukip-ledaren Henry Bolton efter att ha dumpats över rasen

En tidigare Canterbury-student dumpad av Ukip-ledaren Henry Bolton mitt i en tävlingsrad har försvarat honom mot utbredd samtal för att han ska gå ner.

Jo Marney som studerade journalistik vid Canterbury Christ Church University började döpa skandalsslagspolitiken efter att han delat ut från sin fru förra året.

Trots att han kastats bort, säger fröken Marney, från Maidstone, att hon inte håller Bolton-beslutet mot honom när han kämpar för att rädda sin politiska karriär.

Talar uteslutande till KentOnlines systerpapper, Kentish Gazette, sade hon: Jag har ett dåligt ord att säga om Henry. Jag tror fortfarande att han är den perfekta gentleman. Fröken Marney som vid 25 år är mindre än hälften av Bolton-åldern var i centrum av uppenbarelser i Mail Viktminskning Tabletter på söndag i veckan efter det att hon kom fram gjorde hon rasistiska kommentarer om prins Harry fianc Megan Markle.

I textmeddelanden som skickades till en manlig vän i maj skrev hon att Miss Markle kommer den kungliga familjen med frö och bana väg för en kung

Ukip-ledaren Henry Bolton med Jo Marney

Miss Marney beskrev också Miss Markle, vars mor är svart och vars pappa är vit, som en lite vanligare som är med ras Efter att hennes vän anklagade henne för att vara rasistisk skrev hon: så vad. Att inte vilja att andra rasar och kulturer invaderar din egen kultur betyder inte Gå Ner ett Kilo I Veckan att jag hatar deras ras. Det betyder bara att jag inte vill att deras kulturer invaderar min. När hon konfronterades med texterna, missade Marney, som avbrutits av Ukip, ursäkta och hävdade att hennes kommentarer hade varit utomordentliga. I ett uttalande sa hon: ursäkta utan förbehåll för det chockerande språket jag använde. De åsikter jag uttryckte var avsiktligt överdrivna för att göra en punkt och har i viss utsträckning tagits ur sitt sammanhang. Ändå erkänner jag fullt ut det brott som de har orsakat.

‘Jag har inte ett dåligt ord att säga om Henry. Jag tror fortfarande att han är den perfekta gentleman’ Jo Marney-offensiv var avsedd, och jag ber om ursäkt helt och hållet om någon sådan förseelse eller sårad att mina meddelanden har orsakat medlemmar av allmänheten, medlemmar av Ukip mina vänner, familj och nära och kära.

har besvikit dem alla och släppt mig själv. Jag kan inte tillräckligt uttrycka min ånger och ledsen att jag har gjort det. Hon klargjorde också hennes politiska ställning och berättade för Gazette i går: Min uppskov, min politiska lojalitet förblir hos Ukip. Bolton, som är baserad i Folkestone, beror på att han träffar en krismöte med den Går Man Ner I Vikt partiets styrande nationella verkställande kommittén idag.