Samla in och koppla till matare Milletfamiljer

Samla in och koppla till matare Milletfamiljer

Medan människor fortsätter att kämpa för att målen ska mötas, har Millet Food Bank varit där för att hjälpa, men antalet personer som får tillgång till denna tjänst fortsätter att växa.

Hirs, vi har sett en enorm ökning i år med nästan 54 procent av antalet hampers som distribueras sedan 2015. Vi hjälpte 199 personer 2015 och hittills har vi redan 2016 hjälpt 372, varav 123 av dem är barn, sade Millet Food Bank stol Debbie Herman, noterar Millet befolkningen är drygt 2000 som av folkräkningen 2011.

många människor vi ses flera gånger, sade Herman. förlorade jobb (tidigare i år) och deras nuvarande leveranser och pengar löper ut. Det finns många äldre individer som inte kan hitta arbete eftersom de i den före pensionen. matbanken letar alltid efter oskadliga donationer, själva byggnaden har inte mycket lagringskapacitet, så att de gick ihop med Millet Tourism för att starta en Collect and Connect-kampanj för att höja de medel som behövs för att köpa varor som de springa ut.

målet är $ 8000, säger Schoening. vill samla in pengar till mat. CP Holiday Train är planerad att stoppa i Millet Dec. Gå Ner ett Kilo Viktminskning Tabletter I Veckan Och som året innan har mat samlats för att fylla en buss till den lokala matbanken.

mycket som vi vill fylla bussen, har matbanken inte kapacitet, sade Megan Dutka, Millet administrativ Gå Ner I Vikt Snabbt assistent, vi försöker möta de monetära behoven. gör det, pappersringar säljs runt staden för 5 dollar. Dessa pappersringar kommer då att samlas in och anslutas under Holiday Train Stop. För att nå sina $ 8000 mål kommer det att motsvara 400 fot papperskedja.

Att veta att vissa människor vunnit kunna möta den finansiella donationen, samlar matbanken fortfarande matdonationer eller donationer av nya, oöppnade leksaker till Millet Lions Christmas hampers också.

Förra året distribuerades 50 hampers och Herman förväntar sig att antalet ska fördubblas i år.

vill att folk ska förstå detta (kör) inkluderar julen hämmar, sa hon.

Hittills har över 1,400 dollar höjts. Körningen fortsätter tills målet är uppfyllt, även efter att Holiday Train fortsätter på resan.

Platser för att köpa länkarna har upprättats på Millet Fresh Market, Millet Town Office, Mullen Insurance, Millet Denture Clinic, Millet Liquor Store Mer, Pipestone Flyer, Nan Bargain Stop, Butterfly Boutique, Millet Rexall Drugs, Millet Agriplex Concession, Mickey Minnie Spritbutik, Heather Hair Design, PetroCan, Burger Barn, Leanne Bar Grill, Lotus Massage, sax, Lee Restaurant och det här, allting.