Sanningarna till semestermyter avslöjas

Sanningarna till semestermyter avslöjas

Poinsettier, de pråliga semesterplantorna med rött och grönt lövverk, är inte så skadliga som en bestående myt säger.

Milda utslag från att röra växterna eller illamående från att tugga eller äta blad kan förekomma, men de är dödliga för människor eller deras husdjur. Poinsettier tillhör samma botaniska familj som gummi växter som producerar latex, så några hudutslag förekommer hos personer som är allergiska mot latex.

Enligt en Western Journal of Emergency Medicine forskning granskning växterna giftiga rykte från en enda obekräftad död av en 2-årig på Hawaii 1919. Rachel Vreeman, en Indiana University barnläkare som har forskat semestermyter, citerat en studie på mer än 20.000 Poison Control Center rapporter som involverar kontakt med poinsettias.

inget av dessa fall var dödsfall eller allvarlig skada. I själva verket krävde mer än 95 procent av dem noll sjukvård, sa hon. diplomat som tog växten tillbaka från Mexiko.

För att bilda snöflingor fryser fukt högt i atmosfären genom att hålla fast vid partiklar som kan innefatta dammsprickor eller sot. Lägg bakterier till den listan. University of Florida mikrobiolog Brent Christner har funnit att bakterier som vanligtvis finns på växter är förvånansvärt rikliga is närvarande i snö från befolkade områden, karga bergstoppar och till och med Antarktis.

Så är det att fånga snöflingor på din tunga en dålig idé?

en yuck faktor, sa Christner. bättre än gul snö. sade att antalet bakterier i snö skulle troligen vara cirka 100 gånger mindre än i samma mängd flaskvatten.

är mycket mer saker att oroa dig för att göra dig sjuk än att äta snöflingor, sa han.

Samma saker som kan göra helgdagar goda förväntningar och familjetid kan också vara stressiga. Holiday blues är en riktig sak för många människor som bedrar förlust eller frånvaro av en älskad, och vintertid kan utlösa sann men övergående depression hos vissa människor, ett tillstånd som ibland Gå Ner ett Kilo I Veckan kallas säsongsbetonad affektiv sjukdom. Det hänger samman med brist på solljus på vintern och vissa forskare tror att drabbade människor överproducerar det sömnreglerande hormonet melatonin. befolkning och priser är högre i Skandinavien. Men i motsats till populär tro, är självmord topp på våren, inte vinter. Ingen har Gå Ner I Vikt Snabbt räknat ut varför.

Glöm den blodiga maryen. Om extra skott av bourbon i din eggnog känner dig eländig nästa dag, dricker mer alkoholhår av hunden, vunnit bota dig.

Här, vad George Koob, chef för National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, måste säga om det:

är på ett visst sätt medicinerande ett mildt withdraamsyndrom genom att dricka mer. Problemet är att det kommer att slita av och du kommer att få en ännu värre baksmälla. är uttorkning så att påfyllning med mycket vatten eller andra alkoholfria drycker kan hjälpa till att lindra symtomen. Men experter betonar att förebyggande är det hälsosammaste botemedel.

Säger Koob: allt kokar ner till, dricker inte för mycket. Vad sägs om att säga om hunden? Enligt en gammal folkmedicin kunde en hundbit botas genom att sätta djurhår i såret.

Bakers beware: provtagning semester cookie deg, eller någon rå deg, kan göra dig sjuk. Och ny forskning säger det inte bara för att deg ofta innehåller råa ägg, som kan ha salmonellabakterier. Mjöl är en annan synder. En studie publicerad förra månaden i New England Journal of Medicine beskriver ett 2016 E. coli utbrott som slog tiotals människor i 24 stater som var knutna till mjöl. Vissa patienter hade ätit eller hanterat rå deg gjord med mjöl som förorenats med bakterierna. Bakning dödar vanligtvis bakterier.

En rubrik på en konsumentuppdatering för livsmedels- och drogadministration sammanfattar byråns råd: degen är en råvara. SLUTSATS

Sanningen om semester viktökning beror på om ditt Champagne glas är halvt tomt eller halvfullt. En Går Man Ner I Vikt ofta citerad studie säger att det vanligen antas att den genomsnittliga amerikanen får 5 pund mellan tacksägelse och nyårsdagen. Andra studier har hittat det närmare 2 pund, fortfarande knappt nog för att göra dina byxor känsliga. En extra bit paj eller en gigantisk semester fest vann dig, säger Indiana University Vreeman. Problemet, säger hon, är att den extra pund eller två på semestertiden blir ett mönster år efter år och lägger till.