Santa Cruz krukaffärer redo att rulla Jan

Santa Cruz krukaffärer redo att rulla Jan

De lyckliga få försäljningsställen med licenser främst i Santa Cruz, San Diego och San Francisco Bay Area, tror att de har en kant som är först ut ur porten.

Staten utfärdade sina första 20 detaljhandelstillstånd för två veckor sedan och ytterligare 22 drog ut sedan några för redan etablerade medicinska marihuana företag som har blomstrat i Kalifornien i två decennier och kommer att fortsätta.

Alex Traverso, en talesman för California Bureau of Cannabis Control, sade att ett dussin anställda vettar ansökningar om att ‘utfärda så många licenser som vi kan’ under de kommande dagarna.

De tillfälliga tillstånden representerar bara en del av de tusentals licenser som förväntas slutligen utfärdas för rekreationsförsäljning i detaljhandeln. Lokala tillstånd är en förutsättning för tillståndslicenser, och många städer, inklusive Los Angeles, Gå Ner I Vikt Snabbt Piller San Francisco och Long Beach, har ännu inte utfärdat några lokala regler, vilket sätter stora statliga sidor i sidled för öppningsdagen.

Palm Springs-området hade nio av statens första detaljhandelstillstånd, däribland sju i Cathedral City, befolkningen 54 000.

San Diego hade åtta. Santa Cruz och San Jose hade fyra vardera, och andra var utspridda kring San Francisco Bay Area och statens nordliga sträckor.

En länsövervakare kommer att delta i en skärm ceremoni på måndagsmorgonen på KindPeoples i Går Man Ner I Vikt Santa Cruz. Dess verkställande direktör, Khalil Moutawakkil, sade att weed länge varit en stor del av Santa Cruzs kultur.

Ett utlopp som kallas Caliva i San Jose, marknadsför ‘Fweedom’ firandet måndag med prisboxar och exklusiva turer i sina växande områden, tillsammans med massage, akupunktur, Viktminskning Tabletter våffel desserter och musik med ‘mellow beats’.

Berkeley Patients Group, som öppnades som medicinsk marihuana-dispensär 1999 och har fått tillstånd för rekreationsförsäljning, förväntar sig linjer runt blocket för att markera öppningsdagen.

‘Du’ kommer se de människor som har varit konsumenter i årtionden och de var för legalisering tillbaka på 60-talet, säger Sean Luse, chefdirektör. ‘Men du’ kommer också att se en mer generell grupp människor som väntade på det gröna ljuset. ‘

Harborside planerar brassband på sina platser i Oakland och San Jose, med flaggor och T-shirts för de första 100 personerna i rad.

Några uttag med rekreationslicenser passerar på hoopla.

För dem är spänningen att vara först ut ur porten tempererad av stressen att följa nya regler.

Golden State Greens, med ett blygsamt affärshotell mitt i bilverkstäder och budgethotell i San Diego, rymmer ett livligt företag som har sålt marihuana för medicinska ändamål sedan 2015. Måndag, som det gör varje annan dag på året.

Efter Kaliforniens väljare godkänd rekreationsgödsel förra året bytte butiken sitt namn från Point Loma Patients Consumer Cooperative, vilket återspeglade ambitionerna för en bredare kundkrets.

‘Vi’ planerar för det värsta och hoppas på det bästa ‘, säger Adam Knopf, dess verkställande direktör.’ Det finns många okända faktorer men vi är redo. ‘

Gary Cherlin, verkställande direktör för Desert Organic Solutions Collective i North Palm Springs, fick semesternyheter om hans rekreationsförsäljningstillstånd, eftersom han utformade kampanjpaket med hotell som riktar sig till turister som kommer för varma vintrar. Han sa att vara bland de första butikerna att sälja rekreationsgryta innebär mindre konkurrens.

‘Jag vet inte hur många fler kommer men de har inte mycket tid kvar’, sa han.

Mount Shasta Patients Collective, som öppnade för tre år sedan i den norra delen av staten som en medicinsk dispensary, har redan avstått folk som kommer till rekreationsgryta.