Santa parade i Monroe en 80

Santa parade i Monroe en 80

Höjdpunkten på Christmas Magic i Monroe är en kvällsparade i centrala Monroe den 16 december. Denna händelse ersätter Monroe Holiday Parade, som traditionellt ägde rum i november.

Paula Wethington Monroe News personal reporter MonroeNewsPaula

Christmas Magic i Monroe och Winter Wonderland har en tradition som går tillbaka över 80 år av Santa Parades i Monroe, men ger idén en enorm uppgång.

lite mer dramatisk, sade Monroe News president och utgivare Vince Bodiford som han beskrev all den nya paradevägen och visionen för händelsen under en intervju för några dagar sedan med Monroe County Radio.

Höjdpunkten i Christmas Magic i Monroe är en kvällsparade längs Washington och Front St. i downtown Monroe. Winter Wonderland aktiviteter som bilder med jul och skridskoåkning kommer att ske efteråt i och runt Loranger Square, hörnet av Washington och First Sts.

Denna fest ersätter Monroe Holiday Parade, som traditionellt ägde rum i november för att markera starten på julköpssäsongen.

Och medan detta inte är första gången Monroe-paraden observerade ett nattschema, har det gått många år sedan det hände.

För att tillgodose besökarnas centrum oavsett väderlek kommer det att finnas ytterligare utomhusbelysning, bärbara toaletter och uppvärmningsstationer, tillsammans med livsmedelskoncessioner och en försäljningsby under ett tält.

Paraden startar funktioner tillsammans med Grand Marshals Kaye Lani Rafko Wilson, Fröken Amerika 1988 och Brooklynn Lambert, Miss Monroe County 2017. Paraden slutar med Santa på en vintage brandbil som tillhandahålls av Monroe Township Fire Department. De andra paradeposterna inkluderar områdeshögskolans marchband.

Monroe County Chamber of Commerce hade länge ansett Monroe Holiday Parade för att vara en av sina händelser, enligt Michelle S. Dugan, verkställande direktör för kammaren. Detta omfattade de år då mer än 70 anmälningar registrerades och tusentals människor fanns på paraderna.

Under de senaste åren har kammaren och Downtown Monroe Business Network synkroniserat planeringen av paraden och DMBN Tree Lighting-festet samma datum. Men med tiden sa Dugan att parad började långsamt Gå Ner ett Kilo I Veckan förlora sin dynamiska överklagande. två grupper bestämde sig för att fokusera sina separata händelser på separata datum. Trädbelysningen, till exempel, ägde rum den 25 november efter att ha körts in i en veckors fördröjning.

Under tiden bestämde sig The Monroe News att bli involverad som presentationssponsor för paraden. Vince Bodiford, som utsågs Gå Ner I Vikt Snabbt till president och utgivare av tidningen tidigare i år, sa att han letade efter idéer för att bidra till något stort i samhället när han blev medveten om denna möjlighet under våren.

vi lärde oss i Monroe County är hur många stora händelser som äger rum under semestern, sa han när han gav en intervju till Monroe Public Access Cable Television Show i Monroe. mycket mer av vad jag anser vara julmagi i Monroe County än någonstans jag någonsin varit. kammare och tidningen lined upp bistånd från Seth Eaker av Black Marble Consulting till oss återigen föreställa oss, rebrand och helt renovera vår tidigare semester parad, sade Dugan. Födelsen av julmagi! än ett dussin människor är på evenemanget arbetsstyrka; med många frivilliga och företags sponsorer som tillhandahåller sin expertis, kreativa idéer, in natura donationer och ekonomiska resurser för att få det att hända.

Till exempel, en av de extra detaljerna i år är partnerskapet med Macy Believe-kampanjen för Make A Wish. Kampanjen uppmanar barn att skriva brev till Santa; och Macy kommer donera $ 1 för att göra en önskan för varje brev. Till stöd för denna insats kommer en särskild brevlåda att vara tillgänglig på Loranger Square den natten; alla bokstäver ska adresseras till Santa i vård av Nordpolen.

Paraden är också kortare än de senaste åren. med processionen bara en tredjedel av en mil från Washington Street intill Monroe County Courthouse till sammanslagningen av W. First and Front St., nära Columbus riddare.

Eventtillträde, parkering och all verksamhet är gratis för allmänheten. Bodiford sa att de enda pengar besökarna kommer att behöva den kvällen kommer att vara för inköp på leverantörsby eller matmedgivanden som varm choklad. Ruten börjar vid hörnet av Går Man Ner I Vikt Washington och E. Second Street, fortsätter norrut på Washington genom Loranger Square, väster om W. Front Street, och slutar vid hörnet av W. First och W. Frontgator.

VIDEOKLIPP

Denna episod av ‘Only in Monroe’, en produktion av Monroe Public Access Cable Television, Inc, innehåller en intervju med Vince Bodiford, utgivare av The Monroe News. Diskussionen som börjar vid tidstämpel 12:30 inkluderar planering och ursprung av vad som blev Christmas Magic i Monroe.