Santa Train erbjuder enkel semesterfirande

Santa Train erbjuder enkel semesterfirande

Av Sarah Lindenfeld Hall

Min familj och några vänner hoppade ombord på New Hope Valley Railway s Santa Train på lördag. Det var vår första gång på detta friluftståg nära Apex, som är öppet varje månad under det mesta av året för åkturer på sina historiska tåg.

Detta är definitivt en unik plats, drivs av volontärer som arbetar hårt för att hålla detta levande järnvägsmuseum levande. Santa tåget, som fortsätter nästa lördag Gå Ner I Vikt Snabbt Piller och söndag, har rider ombord på tåget, dekorerad med några hängande gåvor och bollar från taket, och ett besök med Santa som vänder alla på tåget en liten godisrott. Träfigurer av pingviner, snögubbar och andra semesterpersoner prickar terrängen.

Det finns många klockor och visselpipor här, andra än de faktiska klockorna och visselpiporna på tåget. Det finns inga ljusskärmar eftersom aktiviteten är färdig innan solen sätter. Det finns ingen julmusik, hantverkstabeller, uppblåsbara eller annat aktiviteter som är vanliga vid så många semesterevenemang runtom här. Gå Ner I Vikt Snabbt åka på lördag.

Vad du hittar är en enkel firande av semestern här. Barnen i vårt parti två tre åringar och två sju år ålder älskade modell tåg display som står utanför bakom ett kedjelänk staket. De letade efter Thomas och jagade efter tågen när de gick runt det stora spåret. Sedan klättrade de in och ut Går Man Ner I Vikt ur några av de riktiga tågbilarna som ingår i museet. En favorit var postbilen.

Tågresa är låg nyckeln och avkopplande. Det finns inga badrum ombord (och Porta Potties tillbaka på stationen). Och det finns inga mellanmål på tåget.

Santa går igenom med en hjälpare och pratar med alla. (För vad det är värt: De kritiska sjuåringarna i vårt parti var båda överens om att han definitivt var Santa s helper och inte den faktiska stora killen).

Höjdpunkten för vårt besättning var flyttningen av motorn från ena änden av tåget till den andra när vi förberedde oss för vår tur tillbaka till stationen.