Saskatoon Offentliga skolor bakom sig från jul välgörenhet

Saskatoon Offentliga skolor bakom sig från jul välgörenhet

SASKATOON Saskatoon Public Schools säger att det inte längre kommer att stödja en jul välgörenhet efter denna semester säsong på grund av oro över organisationen bakom enheten.

Skolavdelningen säger att den samariska pungorganisationen inte helt överensstämmer med våra skolavdelningsvärden och vi kommer inte att stödja den välgörande kampanjen i framtiden. välgörenhetsdrift Julbarnsprogrammet innebär att skoskrin fylls med presenter till barn i nöd runt Går Man Ner I Vikt om i Viktminskning Tabletter världen.

Förra månaden sade Newfoundland och Labrador engelska skoldistriktet att det skulle sluta delta i Operation Christmas Child efter att ha fått klagomål om Samaritan Purse.

Interim superintendent Tony Stack sa att gruppen inte passar in i engelska skoldistriktets integrationsfilosofi och har varit centrum för klagomål, särskilt när det gäller LGBT-acceptans.

Distriktet representerar alla 259 engelskspråkiga offentliga skolor i provinsen.

Endast en Saskatoon offentlig skola dagis klass deltog i kampanjen i år.

var ett projekt de arbetade med med sina familjer, sa skolavdelningen i ett email fredag.

var inte placerad på Samaritan s Purse och dess Gå Ner I Vikt Snabbt lärande resurser användes inte i klassrummet. Handväsen leddes av Franklin Graham, son till den berömda evangelisten Billy Graham. (CTV Saskatoon, Canadian Press)