Saudiarabien att förvandla 50 Röda Havsöarna till lyx turism resorts ‘inte omfattas av konservativa

Saudiarabien att förvandla 50 Röda Havsöarna till lyx turism resorts ‘inte omfattas av konservativa kungarikets regler’

De 50 öarna och kusten på 180 km (110 miles) sträcker sig till ett område som belgiska storleken kommer att utvecklas till hem lyxhotell och annan nödvändig infrastruktur som kommer att finnas enligt lag ‘i nivå med internationella standarder’ för att dra turister till landet, sade regeringen tisdag.

Planerna är en del av ‘Vision 2030’, Saudiarabiens långsiktiga plan för att avvänja sig av sitt beroende av oljeintäkter. Det Går Man Ner I Vikt innebär investeringar till ett belopp på $ 20m (15,6m) inklusive ett skott i armen för kungariket ‘ s växande turism Gå Ner I Vikt Snabbt Piller industrin.

Medan 18 miljoner besökte Saudiarabien från utlandet 2016 kom nästan alla utlänningar på pilgrimsfärd till Mecka, snarare än att spendera tid och pengar på att njuta av landets andra sevärdheter.

Trots att kungariket är hemma för många arkeologiska platser, orörda stränder och utmärkt dykning, är det inte ett semestermål som Egyptens Röda Havsorter eller staden Petra i Jordanien. Det erbjuder för närvarande inte turistvisum, vilket gör besväret svårt.

Konservativa sociala regler, brist på alkohol och restriktiva klädkoder i kombination med flammande ökenvärme är inte de vanliga ingredienserna som västerländska semesterfirare letar efter.

Rekreationsformer som teater och biografer är förbjudna, och trots trovärdiga insatser Gå Ner I Vikt På En Vecka vid reformen är Saudiarabien fortfarande mycket kritiserad för sin institutionaliserade diskriminering av kvinnor.

Det är inte klart huruvida västerländska kvinnor eller lokala kvinnor får få bikini eller andra kläder som inte passar rikets stränga klädkoder när de besöker orterna, eller reser utan närvaro av en manlig vårdnadshavare.

Regeringen arbetar med att införa turistvisum för att underlätta för utlänningar att besöka. Det hoppas en miljon människor om året kommer en kombinerad nationell och internationell total att bo på det nya Röda havet destinationen 2035.

Byggandet på Röda havet kommer att påbörjas hösten 2019 och slutföras i slutet av 2022, meddelade statens nyhetsbyrå SPA. Konungarikets offentliga investeringsfond kommer att tillhandahålla den ursprungliga finansieringen innan internationella organ uppmanas att investera.

Upp till 35 000 arbetstillfällen kommer att skapas av projektet, vilket till slut förväntas generera 15 miljarder riyaler (3 miljarder) per år.

Klicka på ikonen Adblock / Adblock Plus, som är till höger om adressfältet.

På Adblock klicka ‘Don’ t springa på sidor på den här domänen ‘.

Om du är privat webbläsning i Firefox kan ‘Spårningsskydd’ orsaka att meddelandet om obegränsning visas. Det kan tillfälligt avaktiveras genom att klicka på ikonen ‘skärm’ i adressfältet.