Drumstick söka förlåtelse som en del av en 70

Drumstick söka förlåtelse som en del av en 70

Vita husarkivet visar att amerikanerna har skickat presidentkalkoner åtminstone sedan 1873 under president Ulysses S. Grant. Men det nationella tacksägelseburket Turkiet dateras från 1947, när den nationella turkiska federationen blev den officiella leverantören och presenterade en 47 pund gobbler till president Harry Truman. På den tiden var kalkonerna avsedda för middag. Bush 1989, även om berättelser om sparade kalkoner dateras tillbaka till president Abraham Lincoln. President John F. Kennedy skickade sin 1963 kalkon tillbaka till sin gård. Någon gång runt Nixon-tiden började Vita huset skicka dem till petting zoos efter ceremonierna, men utan formella förlåtelser.

Förmågan att ta presidentkalkoner till Washington går till ordföranden i National Turkey Federation. I år är det Carl Wittenburg, från Minnesota-staden Alexandria.

Wittenburg rekryterade fem Douglas County 4 H medlemmar för att hjälpa. De är samma tonåringar som han och hans fru, Sharlene, mentorerades till en andra plats i den 4-åriga utmaningen för jordbrukskulturens utmaning i sommar med ett projekt på kalkonbädd. Ingen av tjejerna hade tidigare arbetat med kalkoner. Nu är de ‘ Alla kommer till Vita huset för att övervaka fågeln, men Wittenburgs 19-årige son, Wyatt, lyfter upp den på bordet.

Wittenburgs växer mer än 100 000 kalkoner årligen för Northern Pride Cooperative i Wyndmere, North Dakota, men de höjde presidentvalet på deras mindre hobbygård nära Alexandria. Fåglarna kläckte i slutet av juni. Stjärnan och en understudy som skulle gå in om det är ett sista minutsproblem kommer att vara omkring 47 respektive 37 pund (21 och 17 kilo) av förskoningstid.

Målet är att få kalkonerna brukade vara människor. Att lära dem att stanna på bordet och bete sig är nyckeln, säger Katie Kent, 18. Fåglarna är handmatade med grubmaskar som mutor.

‘Vi’ får dem brukade vara på det bordet och få dem att gobble och strut på kommando ‘, säger Kodi Bundermann, 17.

Strutning för en kalkon innebär att han suger ut svansfjädrarna och puffar ut sina kroppsfäder. Toms gör det att se bra ut på hönsna, sade Wittenburg. Gobbling är också ett manligt beteende; kvinnor klickar eller klickar. Det är svårt att få kalkoner att sträva på kommando, sa han, men de kommer att klaga nio gånger av 10.

De 4 Hers spelar också dem musik. De verkar gilla land, säger Christina Kuismi, 16.

‘De älskar något som är glänsande, eller till och med änden av skosnören, som är lite glänsande’, sa Kuismi. ‘De gillar att lossa skosnören. De har blivit väldigt bra på det.’

En annan utmaning för ceremonin är att kalkoner är väldigt lätt distraherade, sa hon.

‘De’ är bara väldigt lätt underhållna, ‘sa hon.’ De vill bara gå överallt och se allt och utforska. ‘

Teamet valde de två bästa fåglarna från en flock på cirka 20, de letade efter showmanship och karaktär med avsaknad av någon fasskräck, sade Wittenburg. De ville ha kalkoner som skulle sträcka och gobble för kamerorna och presidenten var fortfarande lugn på bordet, sa han.

Fåglarna fick officiellt namnet Drumstick och Wishbone på måndag, och Vita huset öppnade en Twitter-omröstning på vilken en Trump borde förlåtas. De stannade på ett hotell nära Vita huset för att gå till den stora showen. En flockmästare blev förlåtad av Minnesota Gov Mark Dayton på fredagen.

Presidentsfåglarna kommer att avsluta sina liv på fritiden hos Virginia Tech, som går med i 2016-vinnarna Tater och Tot på Gobbler’s Rest i Blacksburg. Med lycka kan de leva ett år eller mer. Några av deras föregångare har slagit sig mogna åldrar på 2. Mycket få inhemska kalkoner lever så länge. De allra flesta skickas till bearbetningsanläggningar när de är mellan 14 och 20 veckor gamla.