Dröm löses

Dröm löses

På grund av brist på finansiering har Empire Properties dragit sig tillbaka från en affär med staden för att bygga ett boutiquehotell The Lafayette vid Convention Center. Företaget missade flera tidsfrister som ställdes av staden för att lämna in planer för hotellet och förvärva bygglov. Stadschef Russell Allen motsatte sig att Empire förlängde tidsgränserna i fjol, och i går samtyckte kommunfullmäktige med Allen och röstade enhälligt för att säga upp partnerskapet.

Empire ägare, Greg Hatem, läste ett uttalande vid dagens rådsmöte som beskriver hans fasta framgångsrika renoveringar och företag i centrum. Flera kommunfullmäktige berömde sina bidrag. Hatem avslutade med att säga att den nuvarande ekonomin är oförutsägbar för att även de ljusaste ledarna i världen, och stadens tidsfrister är omöjliga att uppfylla under dessa förhållanden.

När ekonomin förbättras planerar staden att begära nya bud på webbplatsen. Detta är det andra hotellet / lägenheten på stadsägd egendom som staden har avbrutit på grund av ekonomin i år, men en kritisk massa av hotellrummen är avgörande för att locka stora evenemang till det nya kongresscentret.

Hatem hade stora idéer för The Lafayette från början. drömmen var att skapa en sådan byggnad som inte hade sett i Raleigh sedan den magnifika av de brummande tjugoåren, sade Hatem vid mötet igår.