DSO meddelar 2016

DSO meddelar 2016

Detroit Symphony Orchestra 2016 17 Paradise Jazz Series-säsongen, som börjar i oktober, kommer att minnas 75 år sedan Orchestra Hall öppnades som Paradise Theatre med en prestation av den legendariska Duke Ellington.

Fem gång Grammy Award-vinnande trumpeter Terence Blanchard kommer tillbaka som DSO Fred A. och Barbara M. Erb Jazz Creative Director Chair, som programmerar DSO-musiker på säsongen för fjärde år i rad.

känna sig lyckosam för att kunna presentera några av de största namnen i jazz och nya ungdomar till ett samhälle som uppskattar och stöder denna stora amerikanska konstformen, sade Blanchard i ett pressmeddelande. är särskilt spännande att tjäna igen när vi firar 75-årsdagen av Paradise Theatre, sade Blanchard, som säsong efter säsong har förbundit sig att hålla flera konserter, som ibland utför tillsammans med de utvalda artisterna.

Två tidigare Erb Jazz-stolar kommer tillbaka till Orchestra Hall-scenen, som börjar med säsongsöppnarpianisten Chick Corea (7 oktober) och hans trio, och senare kommer Branford Marsalis Quartet (12 maj 2017) att förenas med vokalakrobatik Kurt Elling . Säsongen fortsätter med återkomsten av två Detroit infödingar till serien: berömd sångare Dianne Reeves (1 december), sjungande jazzversioner av semesterfavoriter; och saxofonisten James Carter (7 april 2017) utför med sin organtrio. En dubbelräkning välkomnar den legendariska saxofonisten Joe Lovano (17 februari 2017) med sin klassiska kvartett och maströmmer Brian Blade The Fellowship Band. I en sällsynt cross-performance kommer en DSO-strängkvartett att utföra med pianisten Fabian Almazan för säsongsfinalen (23 juni 2017), som kommer presentera sin nya multimovementsuit på sin Paradis Jazz-serie debut. Säsongens slutresultat är en dubbelräkning med världsberömd percussionist Pedrito Martinez och hans afrokubanska ensemble. Singelbiljetter säljs i augusti 2016. Biljetter till sex konserterier är $ 90 för Upper Balcony, $ 150 för Mid Balcony, $ 200 för Main Floor B, $ 260 för Main Floor A, $ 300 för Dress Circle och $ 495 för Box Level.

PARADISE JAZZ SERIEN

Chick Corea Trio, fredag, okt.

Tidigare DSO Erb Jazz Chair och National Endowment of the Arts (NEA) Jazz Master Chick Corea har varit i framkant av jazz som en berömd pianist som smider ny mark med sina akustiska jazzband och som en innovativ elektrisk keyboardist med Return to Forever, den elektriska Band och hans senaste band elektro / akustiskt Vigil. Corea återvänder till Orchestra Hall med sin trio med trummis Brian Blade och bassist Eddie Gomez för att utföra musik från sin Grammy Award-vinnande inspelning, Trilogy. Hör uppfinningar av klassiska Corea-kompositioner och tidigare orecorderade original till en rad jazzstandarder. Guardian säger att Corea fortsätter att trivas som en av jazzens mest uppfinningsrika konversationspianospelare.

Den främsta jazzsångaren Dianne Reeves ringer under högsäsong med musik från hennes berömda album Time Is Here. Hon meddelar sin tidlösa nåd, elegans och karisma till oförglömliga jazzversioner av semesterfavoriter som Bells, Drummer Boy och många fler. Berömd för sin fantastiska virtuositet och improvisationsförmåga kommer Reeves att värma ditt hjärta med semesterjubileum. Hon kommer att anslutas av pianisten Peter Martin, basist Reginald Veal, gitarrist Romero Lubambo och trummis Terreon Gully.

Ge trummisen lite! Den mångsidiga unga veteranen Brian Blade har spelat tillsammans med sådana musikaliska armaturer som Wayne Shorter, Joni Mitchell, Bob Dylan och Seal. don tänk där en annan trummis i jazz som spelar med så raffinerade en touch, dynamik och prismatisk färg som Blade gör, uttalade Mark Stryker av Detroit Free Press. Blade gör sin Paradise Jazz Series debut som bandledare.

Saksofonjätten Joe Lovano har skildrats i New York Times av de största musikerna i jazzhistoria och har skildrat sig i några tre decennier som en prescient och path finding force i arenan av kreativ musik. En aktiv förespråkare för jazz framåt, särskilt samarbete med Hank Jones för 10 år sedan, kommer Lovano att utforska den rika historien hos jazz med sin klassiska kvartett.

Tony-utnämnden nominat och den allra yngste sonen i jazzfamiljen, saxofonisten Branford Marsalis, återvänder till Orchestra Hall-scenen tillsammans med sin toppkvartettkvartett, som New Orleans Advocate kallar, modern, någonsin äventyrlig. De utförs med speciell gäst Grammy Award-vinnande sångare Kurt Elling i ett singulärt samarbete med musikaliska krafter. Elling djup jazz vokabulär, teknisk mångsidighet och enastående intonation gör det möjligt för bandet att utföra olika material på nya sätt. Förbered dig för att uppleva en häpnadsväckande prestation från en av de mest innovativa och framåtriktade jazzensemblen runt idag tillsammans med en av världens främsta jazzsångare, nya kompositioner, låtar från den stora amerikanska sångboken och vidare!

Den världsberömda, Grammy-prisbelönta, kubanska percussionmästaren Pedrito Martinez och hans peruanska, venezuelanska och kubanska bandkamrater utgör ett av ett slag av afrokubanskt ensemble som tänder en fanbas som inkluderar Eric Clapton, Taj Mahal, Wynton Marsalis och Derek Trucks. Martinez är världens första samtal rumbero spelar, sjunger och dansar med dussintals grupper och på mer än 100 inspelningar.

Kubansk född New York-baserad pianist och kompositör Fabian Almazan tar med på sin nya multimovementsuit med en DSO String Quartet. Alcanza återspeglar skönheter, frustrationer och paradoxer i det moderna livet. Almazan har haft piano stol på Blanchard band sedan 2007.