Du frågar resesökaren

Du frågar resesökaren

5. Jag går på Baltic Cruise senare i månaden. Det verkar som jag behöver svenska, estniska, danska och ryska valutor. Används euro i dessa länder och vad är det bästa sättet att köpa små mängder av dessa valutor, säger till var och en?

Köp små mängder svensk och dansk krona i förväg. Vänta tills du anländer till Tallinn / St Petersburg innan du ändrar dessa valutor. Och, om du kommer till dessa platser först ändrar du Sterling till Rubles i Krone. Spridningarna är så tunna att du kommer att trivas.

7. Vi har en årlig reseförsäkring som täcker oss för 45 dagar kontinuerlig resa. När du reser till Australien kommer vi att vara borta i 47 dagar, därför kommer den befintliga policyen inte att täcka oss och det kan tydligen inte förlängas för de extra två dagarna. Vad är ditt råd?

Du kan försöka annullera den årliga politiken (med motiveringen att den inte är lämplig) men jag tror att företaget bara säger ‘tufft, du borde ha läst reglerna’. Det korta svaret är att trimma ett par dagar av din resa är de verkligen värda vart?