du förtjänar en behandling idag

du förtjänar en behandling idag

Annie Mickiyuk har bara examen från Professional Cooking-programmet på Pigiursaviks vuxna yrkescenter i Inukjuak. Hennes recept på Citron Blackberry Tarts är säker på att glädja dina semestergäster. (FOTO AV SYLVAIN PARADIS)

Hur som helst du väljer att spendera din tid dessa dagar, innebär semesterperioden oftast lite fest med familj och vänner. Och en god måltid skulle inte vara komplett utan något sött att klara av det.

Nunatsiaq News serverar några recept för att söka din semestersäsong, försökt och sant godsaker som gjorts av några av de mest begåvade bakarna i Nunavik och Nunavut.

Vi hoppas att du får en chans att arbeta en (eller alla) av dessa till din semestermeny i år. Njut av.

Låt vattnet och smöret koka i en kastrull. Ta bort från värmen. Tillsätt mjölet på en gång och rör kraftigt med träsked tills degen bildar en boll och drar bort från pannan.

Ta bort från värmen och låt svalna i några minuter. Tillsätt ägg, en åt gången, slå kraftigt efter varje tillsättning tills det är smidigt.

Förvärm ugnen till (375 Smörj ett bakplåt och fodra med pergamentpapper.

Med en konditoriväska fylld med chouxdegen bildar du 7,5 cm (3 tum) lång på bakplåten.

Baka i mitten av ugnen tills den är lätt brunad, cirka 30 minuter.

Innan de svalnar, skivor öppnas horisontellt så att ångan kan fly och sedan återgå till ugnen i några minuter för att torka något.

McCluskey fyrdubblade receptet nedan för att göra tillräckligt för skolkoncerten.

plockade detta recept för barnen eftersom det var lätt att göra stora volymer av denna kakdeg, sa hon. svarar också bra till barn som hanterar det så bra att jobba med.

har så många kakor att äta. receptet gör 72 cookies.

Rör gradvis in de torra ingredienserna tills de absorberas fullständigt. Dela degen i 3 delar, klappa ner till 1 1/2 tum tjocklek, linda i plastfolie och kyl i minst tre timmar.

Förvärm ugnen till 350 grader F (175 grader C). På en lättmalet yta rullar degen ut till 1/4 tum tjocklek.

Skär i önskade former med kakeskärare. Placera kakor en tums mellanrum på ett ungreased cookie-ark.

Baka i 10 till 12 minuter i den förvärmda ugnen. När kakorna är färdiga kommer de att torka, men är fortfarande mjuka för beröring. Ta bort från bakplåten för att svalna på ledningsställen.