du har förmågan

du har förmågan

Borgmästare Lenny Curry uppmanar människor som kan evakuera för att göra det för att förbereda orkanen Irma.

Curry meddelade onsdag att alla Duval County skolor kommer att avfärdas tidigt torsdag och stängde fredag ​​och måndag. Onsdag. Nödsituationer kommer också att träda i kraft för stränderna, sade Curry.

Gov. Nathan Deal sa på Twitter att ett nödläge har deklarerats för sex kustlänningar, däribland Camden och Glynn.

Gov Scott på orkanen Irma: Storm är kraftfull och dödlig

Bryan, Camden, Chatham, Glynn, Liberty och McIntosh Counties ingår i nöddeklarationen.

Curry sade att obligatoriska evakueringar inte är i kraft för Duval, men människor som evakuerar från South Florida kan orsaka stora trafikproblem i norra Florida.

Han sa att om stormen fortsätter på detta spår eller förvärras, är det troligt att vi får se obligatoriska evakueringar på fredag. Han uppmanar besökare och människor i zonerna A eller B att förbereda sig och börja lämna nu.

HurricaneIrma Om du väntar till fredag ​​för att evakuera, kan interstates vara vid 10 mph på 95N, I75 och I10. Irma

HurricaneIrma Roads kommer att vara igensatta med människor som evakuerar från söder. Om du har möjlighet att lämna nu gör du det. Irma

‘Jag kan betona vikten av detta. Det här är en unik händelse med en storm mot hela staten’, sa Curry. ‘Om du har förmågan, vänligen lämna.’

Sheriff Mike Williams sa att om en obligatorisk evakuering träder i kraft, kanske inte de första respondenterna kan komma till människor som väljer att stanna.

‘Om det är en obligatorisk evakuering, tror vi starkt att du ska lämna. Om du stannar då är ditt beslut och du tar den risken,’ sa han.

Tjänstemän sade till dem som inte kan lämna, vil bostadslokaler meddelas torsdag och öppet fredag.

‘Denna storm är ett monster och jag känner igen att människor spring runt och känner lite panik. Låt oss lugna oss och gå om vår verksamhet eller förbereda oss,’ sa Curry.