Du kan göra människor glada

Du kan göra människor glada

I 40 år har Martin, mannen med ögon som skrattar ofta, levat som pianist. Han har en redovisningsexamen från Drexel University, men arbetade bara tre år på fältet innan han bestämde sig för att kittla om avkastningen.

Martin tar frilansjobb och ständiga spelningar, inklusive en veckodagsshow på Liberty Place, helgshow på Joseph Ambler Inn i norra Wales och en fredag ​​morgon show på Pennswood Village, ett äldre levande samhälle.

som effekten du kan få på människor. Du kan göra människor glada, sade han. överraskande när någon erkänner dig. Du ser dem och de ser verkligen ner och ut och plötsligt kommer de över och säger, det låter bra, mannen. Tack.

Martin spelar mest från minnet, några gamla sånger som i New York och några nya som Adele in the Deep. När han pressas sjunger han ens en låt eller två, som Willie Nelson on My Mind.

Kurt sjunger, du skulle inte veta skillnaden mellan honom och Willie Nelson, sade Mazella.

Martin föredrar det när han liknade Lou Rawls över Willie Nelson eller Neil Diamond, men så går det.

Medan pianot, som Martin lärde sig att spela som tonåring, är hans favoritinstrument, det är inte hans enda. Northeast Philly inbyggd för att spela dragspel i åldern 8 spelade dragspelet på mitt block växer upp, sa han.

Martin äger sju dragspel sju som han spelar vid evenemang som Oktoberfest och Bastilladagen.

som Philadelphia eftersom vi har allt New York har men av råttan. Detta område i allmänhet tycker jag om att med undantag av bombcykloner har vi inte orkaner, cykloner eller jordbävningar.

Vad har varit ett klassiskt Philly-ögonblick för dig?

Mike Douglas Show tapades i staden, jag gick ner på Chestnut Street och sprang in i komiker John Byner. Han hade två stora intryck han gjorde, John Wayne och Donald Duck. Jag går upp till honom och säger, du måste göra ankan för mig. Han drog in i sitt Adam-äpple och gjorde Donald Duck för mig. Två veckor senare var han på Johnny Carson och Johnny frågade honom, ditt liv förändrats sedan du blev mer känns igen? och han säger, för två veckor sedan kom en kille upp till mig och bad mig göra Donald Duck, och jag insåg att han pratade om mig.