Du kan hjälpa ElderNet hjälpa andra i denna semestersäsong

Du kan hjälpa ElderNet hjälpa andra i denna semestersäsong

Operation Holiday, en årlig Main Line Times-tradition, fortsätter att höja de medel som behövs för ElderNet av Lower Merion och Narberths Emergency Financial Assistance Program. Genom det här programmet behöver medlemmar i samhället som behöver stöd, få hjälp att betala för räkningar, medicinska räkningar , hyra / hypotekslån och andra grundläggande behov. Sedan 2005 har ElderNet med hjälp av medel från Operation Holiday och andra givare hjälpt över 3 000 medlemmar i alla åldrar med räkningar på över 183 000 $. Förra året ökade Main Line Times Operation Holiday med 7 829 dollar, som gick för att hjälpa dem som har det största behovet. För att se hur din donation direkt kan påverka livet för någon i nöd, läs de två berättelserna nedan för personer som har hjälpts av någon som du.

Amber, en ensamstående mor till tre, har bott i Ardmore hela livet. Hon arbetar två deltidsjobb för att få träffar och frivilliga i sin kyrka när behovet uppstår. Ambers son lider av allvarlig astma och behöver ofta sin mamma att stanna hemma och ta hand om honom, vilket får henne att sakna arbetstimmar som är mycket nödvändiga för att hålla mat på bordet och betalda räkningar.

Amber har nyligen behövt fyra nya däck. Utan de nya däcken skulle Amber inte kunna köra sin bil till jobbet och få sin son till sina många läkartidsanställningar. Amber har lyckats hålla sig på sina räkningar, även med sin sons sjukdom. Hon budgetar ner till sista öre och spenderar ofta nätter som inte kan sova, oroa sig för oväntade utgifter, som däck.

Amber insåg att hon skulle behöva välja mellan att betala hyran och lägga nya däck på bilen. Med sin familj i åtanke köpte Amber däcken och bad henne hyresvärd för en förlängning, som han vänt sig överens om. Men Amber var väl medveten om att hon fortfarande inte skulle ha tillräckligt med pengar nästa månad för att komma ihåg att hyra tillbaka.

Efter flera år av att besöka ElderNets Ada Mutch Food Pantry och begärde aldrig ekonomiskt stöd bestämde Amber att hon verkligen behövde hjälp. Med hjälp av ElderNets socialarbetare ansökte Amber om och fick hyrespengarna som hon behövde för att komma tillbaka Spår. Amber var så tacksam för den hjälp hon fick på grund av dina generösa donationer. På grund av medkännande medlemmar i samhället, som du, Ambers helgdagar och så många andra som har fått hjälp kommer det att bli ljusare.

David, en 85 år gammal bosatt i Bryn Mawr, har bott ensam sedan hans fru hade gått för 10 år sedan. Han har ingen familj, efter att hans enda son gick iväg i en tragisk olycka för flera år sedan, och han bor enbart på en liten ränteinkomst. David lider av KOLS, och i några dagar kan han knappt göra det ur hans stol. Även om David har en sjuksköterska kommer in för att kolla på honom ibland, har han ingen att rengöra sitt hem. Åren av damm och smuts orsakade nyligen Davids hem för att vara infekterad med insekter.

Efter sin sjuksköterska låt ElderNet veta om sitt desperata hälsotillstånd och hemstatens tillstånd, gick vår socialarbetare omedelbart ut för att träffa David. Hon uppmuntrade honom att ansöka om förmåner som skulle kunna hjälpa David att leva i bättre förutsättningar och ansöka om ekonomiskt bistånd för att få en exterminator befri sitt hem av farliga insekter.

När han lärde sig att det fanns någon hjälp som var tillgänglig för honom började David gråta. Han trodde att han skulle behöva leva i ohälsosamma och ohälsosamma förhållanden under resten av sitt liv. ElderNet är tacksam för att vi kan hjälpa David med det ekonomiska biståndet som bara är möjligt på grund av din generositet.

Det finns många fler människor som Amber och David som behöver hjälp. Vissa är rädda för att fråga och andra är omedvetna om det bistånd som ElderNet tillhandahåller. Vänligen håll oss i dina tankar som du donerar till välgörenhetsorganisationer denna semestersäsong, och om du känner till någon i nöd, vänligen ring på oss för att hjälpa.

För att donera, vänligen skicka din kontroll, gjord till ElderNet / Operation Holiday, till Susan Greenspon, 110 Ardmore Ave., Suite A, Ardmore, Pa., 19003. Donorer ‘namn och städer kommer att visas på A2 varje vecka. d föredrar att vara anonym, var vänlig och ta med den förfrågan i en anteckning med din check.

Emergency Financial Assistance-programmet administreras genom ElderNets Ada Mutch Community Resource Center, som ligger bakom huvudbyggnaden på 9 S. Bryn Mawr Avenue och innehåller också ett valmatskafferi, licensierad socialarbetare och sjuksköterska genom Bryn Mawr Hospital ‘ s ‘Ask a Nurse’ -program, som tillhandahåller influensavaccinationer och övervakar kundens hälsa. Oskadliga och fördärvliga matdonationer är alltid välkomna att fylla hyllorna.

Operation Holiday och medlidenheten och generositeten hos Main Line Times-läsarna har gjort en otrolig inverkan på ElderNets förmåga att hjälpa våra medlemmar i samhället under svåra ekonomiska tider. Om du behöver eller känner någon som är, ring 610 527 7750 till göra ett möte med ElderNets socialarbetare.

Marisa C. Ferst är verkställande direktör för ElderNet i Lower Merion och Narberth.

ArticlesLower Merion att bli hem till nya företags huvudkontor om parkeringsdäcket godkäntsValley Forge Military Academy College tillkännager ny presidentUpdate: Radnor Police undersöker dödlig hit och kör; Offer ID ‘dRadnor High School grad dödad när träd faller på bil under snöstormUpdate: Polis hitta fordon som trodde involverade i dödlig Radnor slog och runUPDATE: Radnor polis hitta fordon involverade i 6 mars fatal hit och runRadnor Planning Commission rekommenderar godkännande av 10 townhouse developmentNeighbors förbereda att bekämpa föreslagen utvidgning på Gladwyne Montessori SchoolMalvern Prep senior Jack Magargee är Main Line Student of the WeekHundreds av elever från Main Line skolor deltar i walkouts mot våldsvåld