Dubious shopping semester har blivit praktiskt taget meningslöst

Dubious shopping semester har blivit praktiskt taget meningslöst

Thanksgiving har spridit sig till så många andra datum i november och december att det kan ha blivit praktiskt taget meningslöst.

En undersökning från online kupong webbplatsen fann att bara 26 procent av kanadensarna sa att de planerar att shoppa på svart fredag ​​och följande måndag och 42 procent sa att de var förvirrade om hur man hitta de bästa erbjudandena.

Goda nyheter är att antalet sänks från 48 procent år 2016, så det verkar som att kanadensare håller på att hänga på de stora affärsdagarna, blir savvier spenders och sourcingkuponger när de kan, säger Skirboll. Konsumenterna kan maximera besparingar genom att göra onlineforskning och sätta en budget, tillade hon.

Forskning från PwC fann att färre amerikaner planerar att shoppa på svart fredag ​​i år än tidigare år, med 35 procent att de planerar att shoppa den 25 november, ned från 51 procent år 2016 och 59 procent år 2015.

Förekomsten av pre julförsäljning innebär att många konsumenter gör sin semester shopping tidigare än tidigare. Fraktbolaget Purolator har ökat kapacitet i förväg för sina två förväntade trafikerade leveransdagar och förväntar sig att transportera cirka en miljon paket vardera den 27 november och 4 december.

tillräckligt, eftersom den här tiden på året blir mer livlig och större, handlar flertalet online-inköp på helgerna, eftersom folk tar sin tid att kontrollera försäljning online och skapar en tillströmning av leveranser som går ut varje måndagsmorgon, säger John Ferguson, VD och koncernchef i Purolator .