Duck Donuts firar öppningar

Duck Donuts firar öppningar

Två downtown eateries firade sina officiella öppningar i förra veckan med bandskivor medborgare Polly Sierer och andra lokala tjänstemän.

Ägare av både Grain Craft Bar + Kitchen and Duck Donuts sa att de har sett stadigt affärer sedan öppnandet.

Grain hade en förhandsgranskning som öppnades den 25 juli på Newarks Food and Brew Festival och öppnades officiellt den 1 augusti. Restaurangen, som lägger tonvikten på hantverksöl, ligger vid 270 E. Main St. i Mojo Main och East End Caf.

Menyn, som proklamerar sig som inriktad på ‘vanlig folk’, fokuserar mycket på delade aptitretare, som mini bacon majshundar ($ 7), stekt pickles ($ 6) och solrosfrönad tonfisk ($ 9).

‘Allt om den här platsen handlar om att socialisera, säger co-ägare Lee Mickles. ‘Matarna är baserade på delning.’

För dem som inte är i stämning att dela, erbjuder menyn några soppor och sallader, en handfull smörgåsar och hamburgare och fyra förrätter, inklusive räkor och grits ($ 18), ölbräserad, benfria, korta revben ($ 18) och smörgås mac och ost (16 $).

Ner på gatan, vid 145 E. Main Street öppnade Duck Donuts 20 juli i det tidigare posthuset. Kedjan, med huvudkontor i Newark och populär i Outer Banks of North Carolina, serverar heta, kakaformiga munkar som kan anpassas med en mängd olika glasur och påfyllningar.