Duluth kvinnor går med i semestern tradition för att göra skandinaviska våffelkakor

Duluth kvinnor går med i semestern tradition för att göra skandinaviska våffelkakor

HomenewsHeadlinesBygones för 15 mars 2018Text av regeringens Dayton slutliga tillstånd av staten adressAccess till drivrutin mobiltelefon ifråga efter 2016 krasch som dödade 2 Mounds View High girlsWoman dömd till 180 dagar i fängelse i YouTube stunt som dödade pojkvänDayton ser tillbaka, framåt i hans sista State of State talesportHeadlinesPrep playoff schedulePrep flickor basket: Grand Rapids går förbi Heliga AngelsCollege kvinnor basket: Gustafson, Lindstrom är Wisconsin nordliga stjärnorCollege män hockey: Bulldogs målvakt tränare Nicklin är mannen med den magiska touchHockey framtiden ser bra ut som ungdoms deltagande växer i ND, MinnesotafeaturesHeadlinesBrew Med ett besättning: Kvinnor spenderar dag att lära sig om hantverksölindustrinDave Hoops-kolonn: Blandning av öl kan vara konstnärlig och teknisk, eller smakfullt och roligtKonsert recension: Styx, REO Speedwagon, Don Felder drar av retro utan att vara reliker. Traditionellt överklagande: vid 100, tolv heliga Apostlarnas grekisk-ortodoxa kyrka är lika ortodox som någonsin, men inte som Grekisk Beverly Godfrey-kolumn: Fortfarande i mina komfortzonoutdoorsHeadlinesMinnesota man och fru Pat och Nicole Reeve förfölja framgång i utomhus TVMN DNR Weekly Report Wisconsin tillkännager först klara älgjaktBeargrease-mästare Ryan Redington faller ut av IditarodSnowmobiles, walleyes och liv av fisk på Lake of the WoodscommunityHeadlinesFaces för 11 mars 2018Petsar i veckan för 13 mars 2018Grandma Brag BookMentor DuluthYour SportsYou kan fylla dem med vispgrädde eller täcka dem med pulveriserat socker, men dessa damer gör det inte. Millie DeBolt och Sue Knudsen som deras krumkake slätt, och de har gjort det tillsammans i 55 år.

Krumkake (uttalad ‘Kroom Kaa Kaa’) är en tunn, konformad vaffelkaka med socker, smör och mjölk. DeBolt och Knudsens tradition startade vid 11 års ålder när Knudsen mamma lärde dem hur man gör efterrätten. ‘Hon visade oss en gång, och hon gjorde aldrig dem igen. Det var väldigt knepigt av henne, sade DeBolt med ett leende.

Förra veckan i Knudsen hus tog damerna sina positioner, Knudsen på krumkakejärn och DeBolt som rullade kakorna.

Knudsen hällde om en matsked smet på en varje cirkel av de två stekjärnen. Ånga steg när hon lyfte locket för att övervaka framstegen. Båda höll träspettar, redo att delikat lyfta den färdiga kakan av. Det är svårt att klara det, sa Knudsen.

När de var gyllene på järnet, dabade de sina spettar under och placerade bitarna på ett skärbräda framför DeBolt, som snabbt rullade krumkaken i en kon.

‘Jag får de brända fingrarna,’ sa hon.

Det är svårt att göra krumkakeby själv, och det kan ta mycket tid.

När de var barn var en extra bonus för att göra denna efterrätt att DeBolt fick bo över natten. – Det var en stor sak, sa Knudsen.

Och de hade inte alltid två kakor. De började med ett enda, runtjärn med ett handtag som du höll över en gasbrännare.

‘Det var en i taget och du var tvungen att stå där och vända dem över,’ sade DeBolt.

Därefter kom järnet med ett stativ som stod över en brännare, och det var fortfarande nödvändigt att rotera. Medan detta gjorde processen lättare, har krumkake alltid varit ett jobb för två personer eftersom du måste rulla dem direkt.