Dunkin ‘Donuts kan lägga till Mason City plats

Dunkin ‘Donuts kan lägga till Mason City plats

MASON CITYA populära kaffe- och donutfranchise som driver mer än 12 400 butiker över hela världen kan lägga till en plats i Mason City.

Dunkin ‘Donuts, som för närvarande är verksamt i Mankato, Minnesota, och har en annan butik under uppförande i St. Peter, Minnesota, kan lägga till en ny butik i Mason City, enligt en talesman för företag.

Carrie Reckert, en Dunkin ‘Donuts’ talesman för Mellanvästern, sa Original Mix franchisegruppen som övervakar Mankato och St. Peter-platserna ser för närvarande på att bredda sin marknad.

MASON CITYHarbor Freight Tools har nu öppnat en ny plats på Highway 122, i den östra delen av den lediga Kmart-byggnaden väster om Mason City.

Steven Van Steenhuyse, chef för utvecklingstjänster, berättade tidigare för Globe Gazette i juli att det Kaliforniska baserade företaget hade kontaktat dem om att sätta ett försäljningsutrymme i rymden. Han lade till planer för butiken som krävde cirka 15 000 kvadratmeter utrymme.

Harbor Freight Tools grundades 1977 och driver nu mer än 800 butiker i hela landet. Utloppet erbjuder mer än 7 000 verktyg och tillbehör, och tjänar över 40 miljoner kunder, enligt webbplatsen.

Brad Harken, distriktschef för hamnfrakten, sa att tisdag var en ‘mjuk öppning’ för affären och en officiell öppning är den 12 november, vilket gör det möjligt för nya anställda att träna kinksna. Söndag. De kommer att variera för semestern, sade Harken.

‘När du tittar på detaljhandeln, så kan du se att det finns fler butiksförslutningar än butiksöppningar, säger Harken.’ Harbour Freight är stolt över att vi verkligen ska se till att vi fattar dessa beslut. på var att sätta butiker, och Mason City var det perfekta läget. ‘

Ashley Furniture, butiken som ligger till höger om Harbour Freight, öppnar 18 november enligt skyltar som lagts upp i butikens entré.

Globe Gazette rapporterade i augusti affären kommer att vara 37.000 kvadratmeter, och hyra om ytterligare 100.000 kvadratmeter till detaljhandel hyresgäster, enligt företagets tjänstemän.

Randy Black, som kommer att vara butikschef, sa att 18 november är en ‘mjuk öppning’ för affären, för att utbilda anställda för den officiella öppningen under Thanksgiving helg, som inkluderar Black Friday.

‘Det är som när du’ dekorerar ditt hus ‘, sade Black om slutstadiet av byggandet. ‘Du’ gör de sista handen och allt. vi vill att det ska vara showroom perfekt. ‘

Han sa att Ashley Furniture plockade platsen bredvid Harbour Freight på grund av sin ‘prime location’ och förutser att hans butik kommer att vara upptagen.

‘Vi ser fram emot att se alla,’ sa Black.

MASON CITYA 106 rums hotell söder om Southbridge Mall måste vara klart senast den 31 december 2019, enligt ett slutligt utvecklingsavtal kommer kommunfullmäktige att överväga tisdagskväll.

Avtalet, mellan staden Mason City och Gatehouse Mason City, LLC, kulminerar tre år med planering och förhandlingar som involverar två olika utvecklare, tre potentiella franchises och två olika webbplatser.

Den nuvarande planen kräver att Gatehouse bygger ett Hyatt Place-hotell i köpcentrets södra parkeringsplats, anslut till The Music Man Square via en skywalk och remodel The Music Man Square för att inkludera ett balsal / konferenscenter och flytta museets del av det till en separat angränsande byggnad.

I ett notat till rådet skisserade Interim City Administrator Kevin Jacobson viktiga punkter i avtalet. De inkluderar:

Gatehouse s åtagande att bygga hotellet.

Gatehouse s åtagande att säkra ett samförståndsavtal med Mason City Foundation för att driva Music Man Square Conference Center.

Stadens åtagande att tillhandahålla ett $ 4,2-mezzaninlån ‘mot hotellfinansiering. Innan något av lånet kan utbetalas måste staden få ett slutligt godkännande från staten för finansiering från Iowa Reinvestment Act. Staden har ansökt om $ 10 miljoner för att hjälpa till att utnyttja ett projekt på 38 miljoner dollar, varav hotellet är en viktig del, eftersom den uppfyller privata finansieringsbehov.

Stadens åtagande att återbetala Gatehouse upp till $ 750 000 för förutvecklingskostnader, såsom design, engineering, hotellmärkebehov och titel. Upp till $ 30 000 per månad i fyra månader kommer att betalas till Gatehouse för dessa kostnader, med förbehåll för omprövning av kostnaderna 750 000 dollar kommer att ingå i mezzaninlånet.

Gatehouse s åtagande att säkra en långivare som kommer att vara den primära källan till privata medel. Inga betalningar beror Gatehouse förrän det finns bevis har en senior långivare säkrats.

Gatehouse s åtagande att ge staden och den långivande långivaren ett bevis på kostnader för byggnadskostnader. Delvis ersättning för dessa kostnader kommer från mezzaninlånet.

Gatehouse s åtagande att ingå ett lägsta bedömningsavtal, med värdet av hotellet bestämt att vara inte mindre än 9 miljoner dollar. Om hotellets värde faller till mindre än 9 miljoner dollar, kommer skatterna på byggnaden att baseras på ett värde på 9 miljoner dollar.

Gatehouse måste alltid överensstämma med gällande lokala, statliga och federala lagar och krav.

När alla villkor uppfylls kommer staden att överföra landet till Gatehouse för 1 $.

Gatehouse förbinder sig till ett slutdatum för hotell den 31 december 2019. Staden samtycker till att bygga en skywalk vid det datumet.