Dunraven Castle

Dunraven Castle

Min mormor gick till försäljningen på 1960-talet, när några eller alla möbler såldes från Dunraven. Jag har en gammal kofta med datum 1663 och WC inskrivna på framsidan, från försäljningen. Skulle älska att veta vem den gjordes för. Den är fortfarande kantad med lokala tidningar från slutet av 1800-talet.

Julia Want, Norwich År 1952 tillbringade mina föräldrar, syster och jag en trevlig vecka där. Jag kommer ihåg den stora vinterträdgården, träpanelmurarna och den stora trappan som leder till vårt sovrum utanför första våningen landning. Det var här att min mamma ‘såg’ en dam i en långblå klänning. Nästa dag fick vi veta att ett spöke av hennes beskrivning haunts slottet. Som jag älskade att rita, en artist som stannade där målade mig en bild av slottet från främre enheten. Jag har det fortfarande. Hans signatur ser ut som CH Smith. Cheferna hade två små tjejer, som min syster hjälpte till att ta hand om. För att tacka henne fick hon en svart labrador retrievervalp. Vi heter honom Raven.

Josephine Allen Kemper Min syster Dulcie och hennes man Nigel var cheferna som nämns i meddelandet från Julia Want, när Dunraven var en WTA-semesterort. Jag kommer ihåg många glada tider där och vi var väldigt upprörd att läsa att den hade rivits. Jag har ingen tvivel om att det kunde ha återställts om någon med tillräcklig kapital hörde att det var tillgängligt att köpa. Det var ett vackert hus, inifrån och ut.

När slottet stängdes för semesterfirare bestämde min pappa att klippa gräsmattan. Aldrig använt en motorklippare innan han lyckades klippa gräset, men visste inte hur man skulle stoppa gräsklipparen. Han var tvungen att fortsätta runt och runt kanten tills en trädgårdsmästare kunde hittas för att rädda honom.

De svarta labradorerna heter Ben Judy, mycket älskad av alla gäster och de växte mycket fetare när de fann att själsfulla ögon fick dem många en bit.

När slottet var helt fullt hade jag en gång sova i min syster sitt vardagsrum, som ligger vid framsidan av huset. Jag vaknade av knäcka fötter på gruset utanför. Jag plockade upp mod att peer genom gardinerna till hitta flera små hjortar titta på mig!

David T Williams Dunraven Castle var ett trevligt ställe att besöka. Vi, mina medarbetare, spenderade tid där genom arbetarnas utbildningssystem för många år sedan. Jag var djupt skadad för att veta att en sådan plats rivits utan uppenbar anledning. Det hade en fin vinterträdgård där några av de finaste roserna växte man skulle vilja se. Jag brukade ofta undra om det fanns en ros som heter ‘Dunraven Rose’.

Jenny från Cardiff

Jag brukade spela i grunderna när jag bodde i Southerndown. Min mormor nursed på slottet under WWI när det användes som ett militärt sjukhus. Tydligen såg hon Blå Lady, spöken, flera gånger. Hon brukade dyka upp i slutet av sängen av en soldat som dog. Jag gjorde Dunraven Castle som min avhandling för historia 1966!

Frank Perretta, London Jag evakuerades till The Rest, Southerndown, under kriget och gick till skolan vid St Brides Major. Jag besökte Dunravens slott många gånger vid den tiden det var ett återkommande hem för sårade soldater. Jag gick till konserter och dansar där och har glada minnen av det området och de många vänner jag gjorde där. Under kriget hade vi helt på egen hand stranden vid Southerndown.

Colin Davies, Courtenay, British Columbia, Kanada Jag växte upp i Southerndown. Mina föräldrar sprang puben Three Golden Cups. Det hela området var och är fortfarande en vacker plats, som jag fortfarande besöker varje par år.

Doreen Driscoll, Newcastle Emlyn

Jag skulle vilja veta mer om Dunravens slotts historia. Du vet att det går tillbaka till 75-års fd? Jag har funnit det genom att undersöka släktträdet. En av våra förfäder som bodde där då heter Llyr Llediaith (King Lear II). BBC är inte ansvarig för innehållet på externa webbplatser. Läs mer.

Den här sidan visas bäst i en uppdaterad webbläsare med stilark (CSS) aktiverad. Medan du kommer att kunna se innehållet på den här sidan i din nuvarande webbläsare kan du inte få den fulla visuella upplevelsen. Tänk på att uppgradera din webbläsars programvara eller aktivera stilark (CSS) om du kan göra det.