Duo debiteras med staging Hem Depot rån

Duo debiteras med staging Hem Depot rån

En kvinnlig Home Depot-anställd och en manlig bekant debiterades måndag i samband med förra månadens iscensatte rån i en Newark Home Depot-butik, sa polisen. 10 juni när en manlig misstänkt trädde in i trädgårdscentret på Home Depot i 1300-kvarteret Churchman s väg.

Enligt den ursprungliga polisrapporten anlände misstänkt en kvinnlig anställd som arbetade i försäljningsregistret och gav henne en efterfrågan på kontanter. Den misstänkte innebar att han var beväpnad, men visade inget vapen. Offret uppfyllde de misstänktes krav och överlämnade en obeskriven mängd pengar. Den misstänkte flydde sedan i okänd riktning. Offret var inte skadat.

Genom ytterligare intervjuer och undersökande ledare kunde Delaware State Police Robbery Detectives avgöra att det påstådda offeret för rånet, Home Depot-medarbetaren Jasmin E. Rodriguez, 22, New Castle och en bekant, Christopher M. Schmidt, 40, av Wilmington, hade planerat och iscensatt rånet och delade kontantintäkterna från stölden.

Rodriguez arresterades 16 juli och belastades med stöld, konspiration i tredje graden och felaktigt rapporterade en påstådd händelse till brottsbekämpning. Hon släpptes på $ 1.500 osäker bond.

Schmidt hade redan arresterats under helgen i samband med rånarna på cigarettstaden i Newark och Holiday Hair Salon i Bear och försöket till rån av Super Dry Cleaners, även i Bear, allt som inträffade tidigare i månaden. Han hade redan begåtts till Howard R. Young Correctional Institution om avgifter som härrör från de påstådda brott.