Jeffersonville sparkar semester shopping årstid november

Jeffersonville sparkar semester shopping årstid november

Ingår i sitt 14: e år har Downtown Merchants Holiday Open House blivit den inofficiella kickoff till säsongen för många, och en bra introduktion till de typer av småföretag som trivs i Jeffersonville.

Naturligtvis är dessa företag öppna året runt, men flera evenemang är planerade att uppmärksamma de lokala shoppingfläckarna och Holiday Open House den 9 november är bara kickoff. att ‘Shop, Dine, Utforska i Historic Downtown Jeffersonville’ när de rider på vagnen och vandrar från affär till företag för att kolla på semesterartiklar, plocka upp presentkort, nibble på säsongsbetonade snacks och njut av festlig musik.

Många downtown-företag deltar varje markerad med en ballong utanför. ‘Det är alla slags företagssalonger, antikaffärer, kaféer, tjänsteleverantörer’, säger Jay Ellis, chef för Jeffersonville Main Street, Inc., sponsor av evenemanget tillsammans med Jeffersonville Downtown Merchants Association.

Många deltagare kommer att välkomna kunder och komma in i semesterandan med specialerbjudanden och försäljning tillsammans med lätta snacks och drycker. Levande musik kommer att fylla luften på flera platser.

Förvänta mer specialerbjudanden och försäljning på Small Business Saturday den 25 november. Den nationella evenemanget främjar Shop Small-rörelsen och uppmuntrar människor att spela förmyndare till små lokala företag.

‘Det är något som folk i vårt samhälle omtalar’, säger Ellis. ‘Det är underbart eftersom downtown Jeff består mest av små lokalt ägda företag. Det är översatt till bra försäljning för många av dem.’

‘De lokala butikerna ger svart fredag ​​till de stora detaljhandeln,’ sa Gå Ner I Vikt Snabbt han. ‘De kommer att vara öppna, men de fokuserar på lördag.’

Small Business Saturday sammanfaller med stadens Light Up Holidays Parade och Light Up Jeffersonville.

Den 2 december liknar den årliga julkökstrollen Holiday Open House, där gäster samlar in kakor från deltagande köpmän. Biljetter till evenemanget som alltid säljs går till försäljning i mitten till slutet av november och är begränsade till 350.

Samtidigt som inte direkt uppmanar besökare att handla alla företag som de andra händelserna, hoppas köpmännen att några ytterligare centrala semesteraktiviteter kommer att se att människor gör en dag med det, att stanna för att shoppa och äta.

På fredagen den 17 november och lördag den 18 november kommer värdstationen att vara värd för den tredje årliga Gifts Galore Pop Up Shop av handgjorda presenter. Lokala artister kommer att sälja föremål som är perfekta för gifting, som basketry, keramik, smycken, målningar och mycket Viktminskning Tabletter mer.

Schimpff s Confectionery har levererat Jeffersonville med utsökt, handgjord godis sedan 1891. De kommer att demonstrera godisrott och godisband på 24 och 25 november.

Den röda Yeti sponsrar Selfies med Santa Claus i Glossbrenner Garden, över Spring Street från restaurangen, den 8 december, 9, 15 och 16.

‘Alla dessa händelser är’ en inbjudan att komma till centrum, men också att komma in i dessa affärer ‘, säger Ellis.’ De vill ge ett bra intryck och de vill att folk ska återvända. ‘ArtiklarBreakAway-regissören dömdes till 30 år för Gå Ner I Vikt Snabbt gammalt läkemedel BASKETBALL: New Albany överstiger Center Grove för regional titleBOYS ‘BASKETBALL: New Albany går vidare till regional finalen med 65 45 seger över SouthPoll visar Watson med dubbelsiffrig ledning över CanonUPDATE: Polisuppehållet i Jeffersonville slutar med arrestPolice letar efter Clarksville man anklagad för djur crueltyBOYS ‘BASKETBALL: Bulldogs förbereda sig för bekant fiende på regionalRare’ hästsko moln ‘fotograferade över NevadaEnrique Rodriquez bär pappas arv av service med cryptocurrency consulting businessBOYS’ BASKETBALL: ‘Andra’ spelar stor roll för Bulldogs