Jennifer Holliday åtnjuter ‘ett nytt leasingavtal på liv’ på Broadway

Jennifer Holliday åtnjuter ‘ett nytt leasingavtal på liv’ på Broadway

NEW YORK På Broadway musikaliska ‘The Color Purple’ kan du se en kraftfull berättelse om återlösning och empowerment. Det är inte bara showen Gå Ner I Vikt På En Vecka det är också historien om en av skådespelerskorna.

Jennifer Holliday har återvänt till Broadway för första gången på 15 år, och hennes utseende som den senaste Shug Avery i Tony-vinnande väckelse är något att jubla redan innan hon sjunger en singel.

Under åren sedan hon vann Tony Award i ‘Dreamgirls’ 1982, har Holliday reste en hårdare väg än de flesta, inklusive uthållig multipel skleros, gastrisk bypassoperation och klinisk depression som ledde henne att försöka döda sig på hennes 30-årsdag. Det var nog att skaka sin tro på Gud.

‘Jag var som,’ Ursäkta, hej? Det här är en hel massa du sätter på en Dreamgirl. Du vet vad jag säger? Det är bara så mycket en Dreamgirl kan ta, ‘sa hon nyligen.

‘Jag sa’ Nej, kanske älskar han mig. Kanske tror han så mycket att jag måste vara starkare som jag behöver nå djupare inuti, att jag måste hitta kärleksplatsen som ingen har vågat upptäcka om mig, jag själv. ”

Idag börjar Holliday, 56, ett nytt kapitel i sitt liv. Hon är äldre än hennes co stjärnor men hon kan dra från en djupare brunn. Hon gav aldrig upp sig själv.

‘Jag’ visste inte riktigt att jag skulle få ett nytt leasingavtal på livet. Jag skulle gärna säga att jag alltid trodde, men det gjorde jag inte, sa hon. ‘Jag fortsatte bara säga,’ Om någon rediscover mig, vill jag fortfarande ha min röst. Jag vill fortfarande vara redo. ”

Regissören John Doyle sa att han hämtade upp en del av bräcklighet när Holliday auditionerade för ‘The Purple Purple’ och tyckte att hon skulle passa perfekt in i musikalernas tema att överleva med nåd.

‘Jag var verkligen imponerad av att hon kom in i rummet och hon auditionerade för rollen. Många tror att de’ är bortom det och de ‘är för stora för det. Hon var inte’ t ‘sa han.’ Vi behöver för att fira våra teaterfolk. Kasta inte dem åt sidan och ta in en filmstjärna. ‘

Upptäckt medan hon sjöng i sin kyrka i Houston, gjorde Holliday sin Broadway-debut i ‘Your Arms Too Short to Box with God’ och slog sedan in i karriärens definierande roll i ‘Dreamgirls’ med sin kraftfulla låt ‘Och jag berättar för dig jag ‘Jag går inte.’ Hon var 21.

Hon gjorde den framgången till en inspelningskarriär och utseende på ‘Ally McBeal’ och ‘The Fresh Prince of Bel Air’, men hon var också deprimerad, kämpade med sin vikt och då diagnostiserades med multipel skleros, vilket ledde till tillfällig blindhet och några förlamning.

‘Det var ett mycket svårt beslut att låta folk veta om multipel skleros eftersom vi är i en bransch där sjukdom inte är något som visar att företag gillar. Rehab? Ja, ‘sade hon, ruefully.

När arbetet torkades upp, ansåg hon mörkt att gå bakom staplarna Gå Ner ett Kilo I Veckan faktiskt skulle kunna öka hennes jobbutsikter eftersom alla gillar en kändis med en andra handling.

‘Om jag kunde ha gått i fängelse kunde jag vara så rik nu. Jag var som’ Vad är det minsta brott jag kunde begå så att jag kunde vara på TMZ? ‘Jag sa,’ Det skulle bara bli min tur att vad som än är, de skulle ändra dömandet och jag ‘kommer att vara där för alltid’. ‘

Under åren har hon ‘och jag berättar att jag inte går’ har blivit lika med Barbra Streisands ‘People’ en sång som är förknippad med en enda utövande att det blir utövarens telefonkort.

‘Jag vet att jag inte kan lämna en byggnad, inte ens Target utan att sjunga den. Folk har sett mig på Target och säger, ‘Du är Jennifer Holliday! ‘Och jag säger till dig!’ ‘Jag gillar,’ OK, jag försöker kolla här. Försöker kolla. ”

Låten är Viktminskning Tabletter äldre som hon har, blir rikare och mer meningsfull. När hon sjöng den först som en ung kvinna, kände hon verkligen inte kärlek. Hon fortsatte med att gifta sig två gånger och skilsmässa två gånger. Då blev det en kampsång. Och inför medicinska utmaningar blev det den ultimata sången att trotsa döden.

Låten spelade också en roll i återupptäckten av Holliday. Under 2012 utförde hon ‘Och jag berättar att jag inte kommer’ tillsammans med ‘American Idol’ -finalen Jessica Sanchez under showens finale. Snart kom inbjudningar att utföra från Argentina och Filippinerna.

Och nu tillbaka på Broadway tills showen stänger den 8 januari. Hennes råd till människor som står inför utmaningar är att det blir bättre, även om lidandet och utmaningarna tar år. Så säger hon, fortsätt sjunga, fortsätt arbeta, var redo när möjligheten knackar.

‘Jag säger alltid till människor,’ Det kommer att bli större senare ‘vilket innebär att vi ibland måste passera, oavsett vad det är,’ sa hon. ‘Vi vet att vi kan få igenom det eftersom andra har det.’

CommentedHigh end hotell föreslagits för Naramata Bench (3) Dopningsavgift kan skada Rysslands chans vid återinförande (1) Corps: Byrån arbetade för att informera om Harvey flood risk (1) Felaktiga kompostplaner kostar $ 400K (1) En titt på någon reaktion till domen i Tina Fontaine-fallet i Winnipeg (1) Sexmissbruksmål mot Jehovas vittnenskyrka bosatte sig (1) De 10 bästa konserterna som någonsin spelats på SOEC (och de fem värsta) 1) Att säga farväl efter 30 år i domarens stol (1) Lokala kvinnliga pennor äkta historia om gudomligt ingripande (1)