Jeremy Corbyn irriterar Labour genom att planera ett FERIE innan EU-folkomröstning

Jeremy Corbyn irriterar Labour genom att planera ett FERIE innan EU-folkomröstning

Jeremy Corbyn infirierar sitt eget skuggskåp genom att planera ett HOLIDAY bara dagar före juni s EU-folkomröstning

Han planerar att ta nästan en vecka av i slutet av maj. Rapporter hävdar Labour-parlamentsmedlemmarna reagerar arg och säger att ledaren inte ska planera en semester efter att ha levererat partiets sämsta valprestation på 30 år. Skog skotsk sekreterare Ian Murray kräver att han tänker på sin BeslutetLabour MP Neil Coyle säger att han är ‘besviken’ för att höra han är ute på semester. Emily Thornberry försvarar sin rätt att ta en paus under recess. Sedan han blev ledare i september har Corbyn varit på semester i Malta, Skotska höglandet och Devon ByJeremy Corbyn (bild på besök i Bristol igår för att gratulera den nya arbetsmästaren i staden, Marvin Rees) planerar att ta nästan en vecka av arbetet i slutet av månaden några dagar innan EU röstade

Enligt Sunday Times kommer Mr Corbyn ta en paus utomlands efter en officiell resa utomlands, vilket innebär att han kunde vara borta från Storbritannien i upp till 10 dagar.

Han förväntas dra nytta av den parlamentariska recessen mellan 26 maj och 6 juni, vilket sammanfaller med maj helgdag helgdag.

Skuggskottssekreteraren Ian Murray, som fortfarande är värd för Arbetsvärldens sämsta prestation i Skottland sedan 1910, efter att de blivit slagna till tredje plats av Tories i torsdagens omröstning, berättade Corbyn att ompröva några planer på att ta en semester.

‘Med tanke på Jeremy Corbyns betydande mandat inom Labour-medlemskapet och med tanke på att det kommer att vara Arbetsledamöter som knackar på dörrar för att göra dessa argument, bör vi se till att vi drar ut alla stopp för att vinna den Europeiska unionens folkomröstning , ‘berättade han för BBC.

Sadiq Khans lätta seger över Zac Goldsmith som valdes till den första muslimska borgmästaren Viktminskning Tabletter i London gav Corbyn ett glimt av hopp, men positiva omedelbarhet skuggades efter att Khan lanserade en blåsande attack på sitt ledarskap. Ovan visas Sadiq Khan på Andrew Marr Visa denna morgon efter att ha svurit in som den första någonsin muslimska borgmästaren i London

‘Vi borde kämpa för varje enskild sena för att se till att Förenade kungariket stannar i Europeiska unionen, för det är det rätta att göra.’

Och medarbetare MP Neil Coyle sa att Corbyn hade sina prioriteringar felaktiga. ‘Tydligen skulle hans tid vara mycket bättre spenderat kampanjer för att stanna i Europeiska unionen, och det är en besvikelse att höra att tidsfristerna prioriterar över Storbritanniens framtid’ han sa.

Mr Corbyns senaste planer för en paus kommer att ta sin helhet om semestern sedan han blev ledare i Gå Ner I Vikt Snabbt september till fyra, som redan har haft en spa-paus på Malta, några dagar på Skotska höglandet i oktober och en påsklovet i Devon, där han var avbildad med en citronregnskaka till frukost.

Men Corbyns nära vän och valkrets granne Emily Thornberry försvarade sin rätt att ta en paus.

Skuggförsvarssekreteraren sa: ‘Jag tror att det har varit ganska fullt på för Jeremy, har det inte, eftersom han valdes till ledare.

‘Jag tror att när parlamentet inte sitter borde han få få några dagar kvar.’

Jeremy Corbyn undviks bara inför en omedelbar ledarskapsutmaning eftersom förväntningarna var ännu värre och Labour Marvin Rees (bilden med Corbyn i Bristol igår) att vinna Bristol-borgmästarskapet hjälpte också att avvärja en kupp

En talesman för Corbyn sa: ‘Vi diskuterar inte Jeremys rörelser, men han kommer att göra ett betydande antal offentliga engagemang med Labour In-kampanjen under de närmaste veckorna.’

Mr Corbyn förväntas möta arga röster i morgon kväll som arbetsmarknadsministrarna konfronterar honom över partiets fattiga visning i engelska riksdagsval och en katastrofal visning i Skottland.

Labour MP Neil Coyle sa att Corbyn hade sina prioriteringar felaktiga. ‘Självklart skulle hans tid vara mycket bättre spenderat kampanjer för att stanna i Europeiska unionen och det är en besvikelse att höra att tidsfristerna prioriterar över Storbritanniens framtid’, sa han.

Festen vann bara 24 MSP i det skotska parlamentet i torsdagens val och blev förödmjukat efter att Tories hoppade in i andra platsen.

Vid rådets val i England förlorade Labbet 23 platser som en oppositionspartiets värsta prestation för att förlora rådsstolar sedan 1985.

Mr Corbyn undviks bara inför en omedelbar ledarskapsutmaning, eftersom förväntningarna var ännu värre och Labour s Marvin Rees som vann Bristol-borgmästarskapet hjälpte också till att avvärja en kupp.

Sadiq Khans enkla seger över Zac Goldsmith som valdes till den första muslimska borgmästaren i London gav Corbyn ett glimt av hopp, men positiva omedelbara överskuggades efter att Khan lanserade en blåsande attack på hans ledarskap.

Den nya borgmästaren i London berättade för Corbyn att notera hur han hade nått bortom partiets kärnbase för att vinna tillbaka huvudstaden för Labour.

Khan, son till en Gå Ner I Vikt Snabbt Piller invandrarbussförare, anklagade Arbetsledarskapet för ‘splittring och styre’ taktik som skulle misslyckas med att vinna över nödvändiga Tory-väljare för att vinna en generalval och tillade: ‘Arbetet måste vara ett stort tält som vädjar till alla, inte bara sina egna aktivister ‘.

Han slog lätt Mr Goldsmith i kampanjen för att ersätta Boris Johnson som London Mayor som vann med ett rekordantal röster.

Efter andra preferens röster hade räknats, fick Khan 57 procent av rösten till 43 procent av Goldsmith. Arbetsmästaren vann en rekord på 1,3 miljoner röster och blev också den första direktvalda muslimska borgmästaren i någon större europeisk huvudstad .

Sadiq Khan ser bort som han skakar Michael Goves hand på Andrew Marr Show i morse. Han sa att det var upp till Tories om de skulle be om ursäkt för deras ‘otäcka’ kampanj i Londons borgmästerskap

Under kampanjen försökte Khan att avstå från Corbyns politik och han var också bland de första som krävde att arbetsledaren skulle avbryta sin nära vän och tidigare Londons borgmästare Ken Livingstone över sin påstådda antisemitism.